25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Vesti Vršac

Delegacija SAD-a u poseti Vršcu

 

Delegacija Sjedinjenih Američkih država posetila je grad Vršac. Tom prilikom ambasador SAD-a Kajl Skot sa gradonačelnicom Draganom Mitović razgovarao je o potencijalima Vršca i kao i načinu da se privuče što više investitora.

Kajl Skot, priliom posete Vršcu otvorio je izložbu Malvin Hofmen, umetnice koja je uticala na istoriju srpske i američke države. Skot je posetio i Udruženje šahista, jer kako je istakao, Bora Kostić, poznazi vršački šahista,  je tri godine bio na turneji u Americi.

Ovom prilikom ambasadoru su predočeni industrijski i privredni potencijali ovog južnobanatskog grada. U prvi plan stavljen je privredni ambijent i šta je to lokalna samouprava učinila da ga poboljša i kako da privuče nove investicije.

Gradonačelnica Grada Vršca Dragana Mitrović podsetila je da se u osnovnim i srednjim školama u Vršcu održava nastava na srpskom i rumunskom jeziku. A na Učiteljskom fakultetu nastava se odvija na romskom jeziku.

Na sastanku je bilo reči i o raznim programima kajima bi se uticalo na razvoj Vršca. Kanalizacija, obnova bolnice, program vodo stanica i pumpa su ssamo od nekih o kojima je bilo reči. Cilj programa, kako je rekao Skot, je da Srbija postigne svoj maksimum i da što pre uđe u Evropsku uniju.

Related posts

Vučić uoči otvaranja “Ipsilon” kraka: Nastavićemo da povezujemo naše gradove

Nikoleta Dragaš

Vučić sa predstavnicima Srba sa KiM, povodom povećanja takse na srpsku robu

Mica Milakov

Paketići pančevačkim mališanima stižu i na kućnu adresu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija