1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Još jedan uzbudljiv vikend u svetu džudoa

Krenimo redom! U subotu je održan tradicionalni Međunarodni turnir “Trofej Beočina 2018”, na kome je učešće uzelo 389 takmičara iz 46 klubova.

Naš grad je pretstavljao DŽK Dinamo sa 7 takmičara od kojih je Đorđe Jakimovski osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, a Uroš Đurišić srebrnu.

Takođe u subotu u Beogradu je održan 35 turnir “Milić Rašović – Migo” sa 381 takmičarem iz 37 klubova.

Organizator turnira DŽK Hrabro srce je obezbedio bogat nagradni fond kako za klubove, tako i za takmičare.

DŽK Pančevo, DŽK Dinamo i DŽK Jedinstvo iz Kačareva su predstavljali Pančevo sa ukupno 36 takmičara.

Turnir je otvorio Bratislav Bata Đorđević koji se posebno zahvalio DŽK Dinamo kao jedinom klubu koji je učestvovao na svih 35 dosadašnjih turnira.

Kao i na svim ovogodišnjim turnirima gde su učešće uzeli mlađi poletarci, tako su i u Beogradu sve najmlađe džudoke imale između dva i četiri meča i osvojile zlatne medalje koje će im biti veliki podstrek za dalje nastupe na turnirima.

U takmičarskom delu naši mali sugrađani u kategorijama starijih poletaraca i mlađih pionira osvojili su ukupno 6 zlatnih, 2 srebrne i 5 bronzanih medalja Najvrednija odličja osvijili su:Vuk Veljković (DŽK Pančevo), Miloš Stojanović, Dejan Dolinga Mateja Zubović, Milena Sekulović i Milica Sekulović (svi DŽK Dinamo), u finalima malo sportske sreće nedostajalo je Babić Vuku i Kalinić Mateji (oba DŽK Pančevo) koji su se zadovoljili drugim mestima, dok su se bronzama okitili Stošić Vasilije (DŽK Jedinstvo), Nina Albijanić, Mateja Mihajlov (oba DŽK Pančevo), Nikola Dolinga i Stefan Vasović (oba DŽK Dinamo).

Na kraju turnira dodeljene su i nagrade komplet pordičnih karata za Beo ZOO, vratila za trening, trening lutke za bacanje i dva bicikla.

Nagrade su izvučene žrebom od svih osvajača zlatnih zlatnih medalja, a kuriozitet predstavlja da su oba bicikla osvojili mladi Pančevci Dejan Dolinga i M. Sekulović.

U nedelju u 14.10. u hali “Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji održan je turnir “Goč 2018”, gde je među 172 takmičara učešće uzelo i 6 naših sugrađana iz DŽK Akademije Jočić (Starčevo) i DŽK Pančevo Nina Albijanić (DŽK Pančevo) je osvojila drugu medalju ovog vikenda, ali ovog puta onu najsjajnijeg odličja, a treća mesta i bronze osvojili su Predrag Kacijan, Jović Nemanja (oba DŽK Akademije Jočić) i Lazar Albijanić (DŽK Pančevo)

Related posts

Iz pokrajinskog budžeta više od 40 miliona za PU “Bambi” u Sefkerinu

Jasmina Petkovic

Vučić obišao kompaniju Sebre U Češkoj – Prisustvovao predstavljanju srpskih projekata u Beogradu

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Srbiju niko ne može da zaustavi na putu napretka

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija