21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Anestetičari iz Srbije, Češke, Slovačke i Amerike na Kongresu u Pančevu

U Pančevu se ovog vikenda održava osmi Nacionalni kongres Udruženja anestetičara Srbije. Glavni cilj ovog skupa je unapređenje obrazovanja anestetičara, a time i rad ovih zdravstvenih radnika. Na kongresu anastetičara iz Srbije učestvuju i anestetičari iz zemalja regiona, Češke, Slovačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Udruženje anestetičara postoji 10 godina i svake godine se trude da organizuju Kongres, na kome se prevashodno priča o školovanju ovih zdravstvenih radnika. Ove godine u Pančevu se okupilo oko 400 učesnika iz naše zemlje i inostranstva.

Ove godine na Kongresu učestvuju i gošće iz Sjedinjenih Američkih Država koje kažu da u Americi anestetičari imaju veliku samostalnost u radu.

U Pančevačkoj bolnici dobra je saradnja anestetičara i anesteizologa, kaže Jasmina Tempurović, anestetičar u Opštoj bolnici Pančevo.

Doktor Slobodan Ovuka, direktor Bolnice u Pančevu, zadovoljan je što se jedan ovakav skup održava u našem gradu i ističe da u Pančevu ima dovoljno anestetičara i anesteziologa za sve operativne zahvate koji se ovde izvode.

Prema rečima Jovana Filipovića, predsednika Udruženja, veliki je odliv ovog kadra iz naše zemlje, ali će oni pokašati u saradnji i sa Ministarstvom zdravlja da spreče to i da unaprede školovanje ovih zdravstvenih radnika.

Related posts

Predstava “Kad su cvale tikve” 24. decembra direktno u Srbiji i Rusiji

Jasmina Petkovic

Danas su Cveti

Katarina Popović

Katamaran ponovo redovan

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija