27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Anestetičari iz Srbije, Češke, Slovačke i Amerike na Kongresu u Pančevu

U Pančevu se ovog vikenda održava osmi Nacionalni kongres Udruženja anestetičara Srbije. Glavni cilj ovog skupa je unapređenje obrazovanja anestetičara, a time i rad ovih zdravstvenih radnika. Na kongresu anastetičara iz Srbije učestvuju i anestetičari iz zemalja regiona, Češke, Slovačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Udruženje anestetičara postoji 10 godina i svake godine se trude da organizuju Kongres, na kome se prevashodno priča o školovanju ovih zdravstvenih radnika. Ove godine u Pančevu se okupilo oko 400 učesnika iz naše zemlje i inostranstva.

Ove godine na Kongresu učestvuju i gošće iz Sjedinjenih Američkih Država koje kažu da u Americi anestetičari imaju veliku samostalnost u radu.

U Pančevačkoj bolnici dobra je saradnja anestetičara i anesteizologa, kaže Jasmina Tempurović, anestetičar u Opštoj bolnici Pančevo.

Doktor Slobodan Ovuka, direktor Bolnice u Pančevu, zadovoljan je što se jedan ovakav skup održava u našem gradu i ističe da u Pančevu ima dovoljno anestetičara i anesteziologa za sve operativne zahvate koji se ovde izvode.

Prema rečima Jovana Filipovića, predsednika Udruženja, veliki je odliv ovog kadra iz naše zemlje, ali će oni pokašati u saradnji i sa Ministarstvom zdravlja da spreče to i da unaprede školovanje ovih zdravstvenih radnika.

Related posts

Telefoni za informacije o turističkim vaučerima

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić : Završen dogovor sa Dodikom o gradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini

Ivana Bogdanovski

Brnabić: Kineski eksperti najdragoceniji resurs protiv korone

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija