1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

General Talijan na čelu Specijalne brigade

U Pančevu je danas izvršena primopredaja dužnosti komandata Specijalne brigade. Vojnička svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Specijalne brigade održana je danas u 13 sati, u kasarni “Rastko Nemanjić”. Novi komandant od danas je brigadni general Miroslav Talijan. Zoran Veličković je penzionisan.

Svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti novog komandata Specijalne brigade prisustvovao je komandant kopnene Vojske general Milosav Simović. Ukazom predsednika Republike Srbije dosadašnji komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković na osovu ličnog zahteva otišao je u penziju.

Za novog komandanta Specijalne brigade postavlja se brigadni general Miroslav Talijan koji je do sada obavljao dužnost načelnika Vojne akademije.

Na svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, zvanice iz Ministarstva odbrane, vojske Srbije, MUP-a i mnogi drugi.

Related posts

Predsednik Vučić po drugi put upisao fakultet i ponosno objavio fotografiju

Nikoleta Dragaš

Vučić: Vakcinacija od presudnog značaja za Srbiju, bez nje nikada nećemo pobediti koronu

Nikoleta Dragaš

Umetnost u doba korone

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija