11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Promocija turističke ponude Opštine Bela Crkva i zaštićenog područja „Karaš- Nera“ u Novom Sadu

Turistička organizacija opštine Bela Crkva predstavila se na sajmu turizma u Novom Sadu u okviru međunarodnih sajmova LORIST. Na velikom zajedničkom štanda Turističke organizacije Vojvodine, predstavljena je kompletna turistička ponuda opštine Bela Crkva, kako jezera i smeštaja, tako i drugih vidova aktivnog odmora u prirodi.

“Na našem štandu je predstavljen i Dečiji kamp “Akvalend” sa svojim ponudama zabavno-edukativnih sadržaja za decu, za 2019. godinu. Takođe, u saradnji sa licenciranim turističkim vodičem, Milanom Belobabićem, predstavili smo i mogućnosti za realizaciju vodičkih tura na lokacijama u našoj opštini. Vodičke ture obuhvataju kulturno-istorijske vrednosti starog gradskog jezgra Bele Crkve, ali i pešačke i biciklističke ture na atraktivnim lokacijama Belocrkvanskih jezera, Zagajičkih brda, Dumače, Deliblatske peščare , Labudovog okna, Malog peska, kao i reka, Nere, Karaš i Dunav .”- rekao je direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva, Novica Jovanović.

U okviru izlagačkog prostora Pokrajinske vlade, u ime upravljača, vd direktor JKP “Belocrkvanski komunalac ” Ivana Ristić Hubert sa svojim saradnicima predstavila je Predeo izuzetnih odlika “Karaš-Nera”, najmlađe zaštićeno područje na našoj teritoriji, koje predstavlja veliku vrednost, ali i potencijal za različite edukativno-ekološke i turističke sadržaje.

“U skladu sa temom ovogodišnje prezentacije, a to je aktivan odnos prema zaštićenom području, predstavili smo dve akcije koje su bila u okviru PIO “Karaš-Nera”. Naime,predstavili smo akciju tokom juna meseca ove godine kada su predstavnici JKP “Belocrkvanski komunalac” zajedno za učenicima Internacionalne gimanzije Thausend iz Češke Republike bili na Malom pesku i sakupljali smeće koje nesavesni građani ostavljaju na ovom području. Takođe, govorili smo i o saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bela Crkva, koja je rezultirala organizovanjem pešačke ture u dužini od 5 km na Malom pesku, u okviru obeležavanja Dana pešačenja u Srbiji.”- rekla je vd direktor JKP “Belocrkvanski komunalac” Ivana Ristić Hubert.

Predstavnici Turističke organizacije Opštine Bela Crkva prisustvovali su i prezentaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam o ciklo turizmu i njegovom značaju, a cela jedna epizoda serijala o ciklo turizmu na teritoriji Vojvodine, koja će biti emitovana na kanalu RTV, posvećena je Beloj Crkvi i njenim prirodnim lepotama iz perspektive biciklista. Ovakav vid promocije je izuzetno značajan zbog toga što kroz teritoriju opštine Bela Crkva prolaze čak dve panevropske biciklističke rute Eurovelo 6 i Eurovelo 13.

Related posts

Mirović: Situacija u Pokrajini nepovoljna, u pančevačkoj Opštoj bolnici 102 zaraženih

Jasmina Petkovic

Elektronska dostava rešenja o porezu na imovinu u Pančevu

Katarina Popović

“Zelenilo” prikuplja novac da Petra pobedi

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija