27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Proglašeni laureati 32. likovnog salona

32. Oktobarski likovni salon svečano je otvoren, kako je i najavljeno, 3. oktobra u Galeriji Centra za kulturu Kovin.

Od 68 prijava, stručni savet izabrao je 38 radova od 37 umetnika. Predsednik Stručnog saveta za selekciju i ocenjivanje radova, Nikola Šuica (istoričar umetnosti, kustos i profesor istorije umetnosti na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu) na otvaranju je govorio o dometima ovogodišnjeg Salona i proglasio nagrađene autore: za slikarstvo nagradu je dobila Jovana Višnjić, a pohvaljeni su radovi Miroljuba Filipovića Filimira i Ivane Aranđelović; nagrada za vajarstvo pripala je Vladislavi Krstić, dok je Aleksandar Srb dobio pohvalu; za grafiku je nagrađen Miroslav Savkov, a pohvaljena Jasmina Rodić. Kao članice Stručnog saveta radile su uz Šuicu Danja Tekić, umetnica i doktorand Fakulteta likovnih umetnosti i Jovana Vujović, istoričarka umetnosti i kustos.

Pozdravljajući prisutne na početku svečanog otvaranja, direktor Centra za kulturu, Milivoj Grčić, izrazio je zadovoljstvo zbog, kako je rekao „učinjenih pomaka kada je u pitanju postavka izložbe“. U celini, a kao ne manje važno u tehničkom pogledu, rešen je problem grejanja, dodao je direktor i najavio da će u tom smislu Centar za kulturu i dalje raditi na poboljšanju uslova za rad i boravak u prostoru Galerije.
U ime lokalne samouprave, prisutne je pozdravila Suzana Rakitovan, članica Opštinskog veća, rekavši da će Opština Kovin nastaviti da ulaže u kulturu, posebno u projekte i manifestacije koji imaju ovakvu tradiciju i vrednost kakav je Oktobarski likovni salon Centra za kulturu.

Evo i svih autora čiji radovi krase prostor postavke 32. Salona do 29. oktobra: Dragan R. Todorović, Irena Nikolić, Tamara Nikić, Miroslav Munižaba, Slavica Mosurović, Aleksandar Jevtić, Jasmina Rodić, Dejan Ratković, Zoran Todor, Nebojša Jocić, Miroljub Filipović Filimir, Vladimir Komarica, Zvonko Glavić, Maja Sisojević, Vitomir Milanović, Predrag Kovačić, Ljiljana Božić, Marion Dedić, Dragana Kuprešanin, Džoana Manojlović, Momir Knežević, Jovana Mišković, Radmila Tofegi, Dragan Nikolić, Ružica Mitrović, Ivana Aranđelović, Veljko Vučković, Žarko Vučković, Miroslav Savkov, Đorđe Ćorić, Jovana Višnjić, Gordana Gajin, Milan Manić, Vlasta Filipović, Milan Kulić, Vladislava Krstić i Aleksandar Srb.

Related posts

Održani tradicionalni “Dani pančevačkog rokenrola”

Bojana Kecic

Savet za bezbednost saobraćaja grada Vršca i Udruženje “Parakvad VŠ” dočekali školarce

Nikoleta Dragaš

Servisne informacije za 16. oktobar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija