5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Otvorena izložba fotografija Belocrkvanskog karnevala

Izložba fotografija Milana Živkovića pod nazivom “Karneval”, otvorena je u izložbenom prostoru Bele Galerije.

Ove godine na Belocrkvanskom karnevalu pojavila se i Refoto ekipa „naoružana“ ozbiljnom fotografskom opremom i sa željom da snimi karneval na malo drugačiji način.

„Osnovni cilj bio je snimiti nenameštene portrete učesnika ali na studijski način. Uz portrtete snimljen je i deo atmosfere karnevala, a od par stotina fotografija nastale su dve izložbe: “Karneval – Portreti” koja je bila izložena u okviru festivala “Žisel” u Omoljici i “Belocrkvanski karneval” koja je sada izložena u Beloj galeriji“ rekao je Milan Živković.
Organizatori Belocrkvanskog karnevala ističu da je najvažnija novina organizovanje konkursa za najbolju fotografiju, podstaknuta idejom da se uradi prva izložba amaterskih fotografija snimljenih tokom karnevala. Posetioci su imali priliku da pogledaju i ovu izložbu koju čini 41 fotografija koje je odabrao žiri sa foto-konkursa “Belocrkvanski karneval”. Žiri foto- konkursa koji su činili Ljupče Stanković, Marko Lazarević i Ilija Blanuša, od pristiglih fotografija odabrali su najbolje i to po sistemu jedna prva, dve druge, tri treće i četiri nagrade u vidu pohvale. Za najbolje autore ove prve izložbe čija je tema Belocrkvanski karneval proglašeni su Marius Olđa za fotografiju „Rio Nera“, druge dve nagrade dodeljene su Mini Petrović za fotografiju „Ljubičasta i zlato“ i Nikoli Vukomanoviću za „Najlepši kostim“. Tri treće nagrade dele Jelica Milentijević za „Radost na karnevalu“, Siniša Franjković za „Eksponat“ i Emanuel Veverica za fotografiju „Mis i mister karnevala“. Pohvale su dobili Jelena Tošić i fotografija „Najlepši kostim“, Igor Bota „Deca su ukras sveta“, Dušan Stojšin „Karneval suprotnosti“ dok je četvrtu pohvalu dobila Mirjana Mitrović za fotografiju „Dva puta dve“.

„ Naš cilj jeste da ove izložbe fotografija obiđu ostale karnevalske gradove u Srbiji i regionu. Veoma je značajno što smo prilikom otvaranja izložbe promovisali i fotomonografiju „Karneval“ koja će nam koistiti u daljoj promociji turističe ponude opštine Bela Crkva i Belocrkvanskog karnevala, kao najznačajnije turističke manifestacije“ istakao je Ljupče Stanković, član Opštinskog veća opštine Bela Crkva resorno zadužen za oblast kulture i turizma.

Posetioci su bili složni u oceni da ova izložba predstavlja jedinstvenu prilku da se vide sve lepote Belocrkvanskog karnevala na malo drugačiji način, kroz objektiv Milana Živkovića kao i ostalih zaljubljenika u karneval i fotografiju.

Izložba će biti otvorena do 12. oktobra i može se pogledati u Beloj galeriji svakog radnog dana od 18:00 do 20:00 sati.

Related posts

Nova 152 slučaja virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Mica Milakov

Opovo : Ravnanje atarskih puteva u Sakulama

Mica Milakov

Bolje ugostiteljske usluge na “Čardaku”

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija