30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

“Jesenji uspon na Gudurički vrh” okupio više od 350 planinara iz zemlje i regiona

Planinarsko smučarsko društvo “Vršačka Kula” uspešno je organizovalo tradicionalnu akciju 33. Jesenji uspon na Gudurički vrh (najviši vrh Vojvodine 641m (n.v.)).

Učešće u ovogodišnjoj akciji, uzelo je 352 planinara iz 14 planinarskih društava iz Srbije, uz goste iz Bosne i Hrvatske.

– Tačno u 10 časova, nakon intoniranja himne Republike Srbije, planinari su krenuli na uspon.Po završetku uspona, organizovan je ručak ručak (pasulj) i druženje uz muziku. Problema i nepredviđenih okolnosti tokom uspona nije bilo. Vršačke planine se protežu u pravcu zapad – istok u dužini od 22 km i širini od 6 km.Narednog dana, u nedelju, za goste je organizovan je obilazak grada Vršca, uz upoznavanje sa arhitekturom i kulturno istorijskim znamenitostima grada Vršca. Koristimo ovu priliku da još jednom da pozovemo sugrađane da se učlane u naše društvo i upoznaju lepote Vršačkih planina, kažu za portal eVršac u PSD “Vršačka kula”.

Informacije za sve zainteresovane dostupne četvrtkom od 19 do 21h na broju telefona 013 – 836 -674 (adresa društva Svetosavski Trg 1a Vršac 26300), kao i na sajtu: www.psdkulavrsac.com i email: info@psdkulavrsac.com

Related posts

“Ju grupa” nastupila u Starčevu

Jasmina Petkovic

U Pančevu 70 obolelih, 759 Južnobanaćana u izolaciji

Nikoleta Dragaš

Servisne informacije za 9. mart

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija