20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

“Jesenji uspon na Gudurički vrh” okupio više od 350 planinara iz zemlje i regiona

Planinarsko smučarsko društvo “Vršačka Kula” uspešno je organizovalo tradicionalnu akciju 33. Jesenji uspon na Gudurički vrh (najviši vrh Vojvodine 641m (n.v.)).

Učešće u ovogodišnjoj akciji, uzelo je 352 planinara iz 14 planinarskih društava iz Srbije, uz goste iz Bosne i Hrvatske.

– Tačno u 10 časova, nakon intoniranja himne Republike Srbije, planinari su krenuli na uspon.Po završetku uspona, organizovan je ručak ručak (pasulj) i druženje uz muziku. Problema i nepredviđenih okolnosti tokom uspona nije bilo. Vršačke planine se protežu u pravcu zapad – istok u dužini od 22 km i širini od 6 km.Narednog dana, u nedelju, za goste je organizovan je obilazak grada Vršca, uz upoznavanje sa arhitekturom i kulturno istorijskim znamenitostima grada Vršca. Koristimo ovu priliku da još jednom da pozovemo sugrađane da se učlane u naše društvo i upoznaju lepote Vršačkih planina, kažu za portal eVršac u PSD “Vršačka kula”.

Informacije za sve zainteresovane dostupne četvrtkom od 19 do 21h na broju telefona 013 – 836 -674 (adresa društva Svetosavski Trg 1a Vršac 26300), kao i na sajtu: www.psdkulavrsac.com i email: info@psdkulavrsac.com

Related posts

Tasić: Dolazak “Brosea” unaprediće privredu celog južnog Banata

Nikoleta Dragaš

Cveće žrtvama Holokausta na spomen obeležju “Stratište” kod Jabuke

Zorana Stekovic

PU Pančevo: Uhapšeni zbog razbojništva

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija