28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Edukativna radionica za decu u Predškolskoj ustanovi “Anđelka Đurić”

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva u saradnji sa Tehničkom školom “Sava Munćan“ i Sekcijom za bezbednost saobraćaja osmislili su i realizovali edukativnu radionicu “Čas bezbednosti dece u saobraćaju“.

Uz pomoć domaćina ove akcije, PU “Anđelka Đurić“ i njihovih vrednih vaspitačica sva deca predškolskog uzrasta su bila u prilici da prisustvuju i učestvuju u edukativnoj radionici. Koordinator i moderator ove akcije je bila Biljana Milovanov predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bela Crkva , dok su asistenti bili ispred Sekcije za bezbednost saobraćaja Lidija Stanojev Leksa i Igor Ivašković.

“U okviru Dečije nedelje posetili su nas đaci Tehničke škole “Sava Munćan” saobraćajni smer sa svojim profesorom Igorom Ivaškovićem.Kroz druženje sa decom ponovili smo osnovno znanje iz bezbednosti u saobraćaju, o semaforu , pešačkom prelazu, raskrsnici.Akcenat je stavljen na bezbednost dece na ulici.U vedroj atmosferi deca su recitovala, pevala i radila određene zadatke. Bojili su semafor , posmatrali su situacije na ulici i donosili zaključke o pravilnom i nepravilnom ponašanju učesnika u saobraćaju.”- rekla je vaspitačica Branislava Milić.

“Deca su naugroženija kategorija učesnika u saobraćaju. Sistematičan rad na njihovom saobraćajnom vaspitavanju, uz učešće roditelja, obrazovnih ustanova, lokalnih vlasti, treba da dovodi do usvajanja znanja, formiranja pozitivnih stavova kod dece, i do bezbednog ponašanja dece u saobraćaju” – istakao je Igor Ivašković profesor saobraćajne grupe predmeta.

Related posts

206 obolelih od virusa COVID-19 u Južnom Banatu

Mica Milakov

Božićni običaji Slovaka i Mađara predstavljeni u OŠ “Bratstvo jedinstvo”

Miroslava Cvejin

Otvorena izložba 14. Dečje kolonije u Jabuci

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija