27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Zlatni kotlić Vojvodine

Zlatni kotlić Vojvodine ove godine održan je u Bačkom Jarku 16.09.2018.godine u organizaciji TO Temerin.

Kod ribnjaka u Bačkom Jarku takmičilo se 22 opštine u kuvanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša. Snage su odmerili opštinski pobednici, ukupno 34 prijavljenih ekipa.
Ovo takmičenje se svake godine održava u drugoj opštini tako da se ove godine TO Temerin odlično pokazala u ulozi domaćina i ugostila predstavnike vojvođanskih opština kao i predstavnike turističkih organizacija.

Ispred TOO Kovin predstavnici su bili pobednici Gajačkog kotlića, Dragan Mitić i Slavko Savin – ekipa “Pidikanac” iz Bavaništa.
Iako naša ekipa nije osvojila ni jednu nagradu, TOO Kovin upućuje iskrene čestitke jer je riblja čorba bila odlična.

Domaćini su predstavnicima Turističkih organizacija omogućili obilazak Etno parka “Brvnara” u Bačkom Jarku u kojoj se nalazi etnološka stalna postavka tradicionalne kuće dinarskog područja, čiju je stalnu postavku realizovao Muzej Vojvodine 2012. godine. U njoj su prikazani originalni muzejski predmeti, istorijski dokumenti i fotomaterijal, značajni za kulturu i istoriju Krajišnika. U sastavu kuće nalazi se Vajat (kuća za mladi bračni par), Mlečar (prostorija za držanje mleka i spremanje mlečnih proizvoda) i Kuruzana (ambar za čuvanje kukuruza u klipu).

Related posts

Još tri nove mašine za Poljoprivrednu školu

Vanja Vićentić

Marinikine laži i beg od suđenja

Nikoleta Dragaš

Počinju “Pančevački dani duhovne muzike”

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija