26. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Započela realizacija projekta unapređena javna rasveta u naseljenim mestima

Danas je u Plandištu započela realizacija projekta javnog privatnog partnerstva, kojim će biti unapređena javna rasveta u naseljenim mestima opštine Plandište. Zamena postojećih svetiljki štedljivim LED svetiljkama u naseljenim mestima trebalo bi da bude završena u narednih dvadeset dana.

Opština Plandište radi i na realizaciji i drugog projekta, u kojem ima status nosioca projekta, a koji za cilj ima zamenu rasveta u zoni ulica, parkova, i šetališta na javnim površinama, spoljašnja dekorativna rasveta javnih zgrada u samom Plandištu.

U realizaciju su uključeni i partneri iz opštine Rekaš u Rumuniji, kao i razvojne agencije iz obe zemlje. Već je započeto postavljanje novih kandelabera u glavnim ulicama u Plandištu, ostale će dobiti led rasvetu, a u okviru projekta biće postavljena i tzv pametna svetla koja će pojačavati i smanjivati osvetljenje u zavisnosti od inteziteta saobraćaja.

Ovim projektima postići će se, ističu, i ušteda od oko 70 % u opštinskom budžetu na period od 10 godina, pa će veća količina novca moći će da se preusmeri i uloži u druge projekte i infrastrukturne radove, odnosno dalje unapređenje uslova života na teritoriji opštine.

Related posts

„Čuvari tradicije“ za rekonstrukciju Spomen-doma

Nikoleta Dragaš

Građani Vršca i dalje plaćaju ceh vladavine DS-a

Mica Milakov

„Haos animatori“ ponovo priredili spektakl za najmlađe u Gradskom parku

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija