26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Dani Afrike u Opovu

Tokom protekla tri dana (29. septembar – 1. oktobar) u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu organizovana je i održana radionica za najmlađe osnovce pod nazivom „Moja afrička priča“.

Radionicu su vodile docent Fakulteta primenjenih umetnosti Olivera Batajić Sretenović i ilustratorka Maja Veselinović, a radile sa učenicima prvog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova.

Deca su svaki dan pravila po jednu „afričku priču“ gde su glavni junaci bili dvoje dece sa različitim imenima, koji žive sa mamom i tatom u nekom drugačijem, afričkom okruženju. Na taj način deca su kroz igru i kreativnost sprovedena kroz različite afričke predele: pustinju, obalu mora i šumu.

– Pravili smo zapravo knjigu, koja se sastoji iz četiri scene, ali to nije klasična knjiga, ne lista se, nego su u pitanju četiri vizuelna narativna prikaza. Ideja je da se deci pokaže da se u nekoliko slika može ispričati priča. U kreativnom delu akcenat je bio na prirodnim materijalima, odnosno, kombinovanju prirodnih materijala i boja, rekle su nam radioničarke i dodale da su deca odlično sarađivala i bila veoma kreativna, ne kopirajući jedni druge sa originalnim idejama.

I ne samo radioničarke, ovim projektom su zadovoljna i deca – učesnici radionice, svi su uživali i naučili nešto novo.

Related posts

Na javnom uvidu Plan detaljne regulacije za vetropark “Banat”

Nikoleta Dragaš

Huligani Vuka Jeremića uništavaju javnu imovinu

Mica Milakov

Češka delegacija posetila opštinu Bela Crkva

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija