13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Susret Vučića i Stoltenberga početkom oktobra u Beogradu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u prvoj polovini oktobra dolazi u Beograd, gde će se susresti i razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje “Tanjug” iz diplomatskih izvora u Beogradu.

Delikatnost same posete generalnog sekretara NATO Beogradu, odnosno trenutka i okolnosti u kojima će se ona dogoditi, razlog su što i jedna i druga strana još ne žele da izlaze u javnost sa detaljima u pogledu njenog formata, tema susreta i tačnog datuma kada će se odigrati.

Šef NATO je, inače, od samog stupanja na tu dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa zvaničnim Beogradom.

Pre godinu dana, u Briselu, posle razgovora s Vučićem, Stoltenberg je istakao da snažna i prosperitetna Srbija znači više bezbednosti i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. U više navrata je ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti. Predsednik Srbije je, takođe u više navrata, istakao značaj prisustva NATO na Kosovu i Metohiji po bezbednost Srba.

Poslednji put su bili u kontaktu juče, povodom prisustva jedinica ROSU na severu Kosova i Metohije, izvan i mimo dogovora, kako je rekao Vučić, pod kojim uslovima se to može dogoditi.

Related posts

Pravoslavni vernici u više od 60 zemalja danas slave Vaskrs

Katarina Popović

Izgorela čuvena pančevačka štamparija “6. oktobar”

Mica Milakov

Ministar Vulin: Srbija će nastaviti da se bori za principe međunarodnog prava

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija