20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Susret Vučića i Stoltenberga početkom oktobra u Beogradu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u prvoj polovini oktobra dolazi u Beograd, gde će se susresti i razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje “Tanjug” iz diplomatskih izvora u Beogradu.

Delikatnost same posete generalnog sekretara NATO Beogradu, odnosno trenutka i okolnosti u kojima će se ona dogoditi, razlog su što i jedna i druga strana još ne žele da izlaze u javnost sa detaljima u pogledu njenog formata, tema susreta i tačnog datuma kada će se odigrati.

Šef NATO je, inače, od samog stupanja na tu dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa zvaničnim Beogradom.

Pre godinu dana, u Briselu, posle razgovora s Vučićem, Stoltenberg je istakao da snažna i prosperitetna Srbija znači više bezbednosti i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. U više navrata je ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti. Predsednik Srbije je, takođe u više navrata, istakao značaj prisustva NATO na Kosovu i Metohiji po bezbednost Srba.

Poslednji put su bili u kontaktu juče, povodom prisustva jedinica ROSU na severu Kosova i Metohije, izvan i mimo dogovora, kako je rekao Vučić, pod kojim uslovima se to može dogoditi.

Related posts

Stari buvljak – kolekcionarima omiljeno mesto

Nikoleta Dragaš

Južni Banat: 261 osoba pozitivna na Covid-19

Nikoleta Dragaš

Duboka Bara bez vode

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija