3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Biciklima od Soluna do Beograda – počast palima na Solunskom frontu

Nakon deset dana i oko 1.000 kilometara pređenih biciklom kako bi obeležili stogodišnjicu od proboja Solunskog fronta, pripadnici Udruženja “Prijatelji 72. Specijalne brigade” vratili su se u Beograd, završnu tačku maratona “Stazama solunaca – slobodni sinovi”.

Četrnaest članova tima, sastavljenih od pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije, policije iz Srbije i Republike Srpske 10 dana je provelo na putu od Soluna do Beograda, kako bi obeležili 100 godina od proboja Solunskog fronta i odali počast pripadnicima vojske iz tog perioda. Miodrag Kapor, vođa tima, kaže da je ovo bilo nezaboravno iskustvo.

Nikola Jović jedan je od članova tima ističe da im na ovom putu nije bilo lako, da je bilo naporno, ali da su veoma ponosni što su uspeli da pređu svih 1.000 kilometara biciklom.

Oni su položili po kamen s Kajmakčalana na Osmatračnicu u Pionirskom parku u Beogradu po povratku. Poduhvat je organizovalo Udruženje “Prijatelji 72. specijalne brigade”, a projekat je podržalo Ministarstvo odbrane Srbije, MUP Republike Srpske i Grad Pančevo.

Related posts

Postavljena mobilna ekspozitura Poštanske štedionice u Jabuci

Jelena Obradović

Vučić u Sarajevu predao 5.000 doza vakcina BiH

Nikoleta Dragaš

I dalje važi preporuka da se “kovid bolovanje” plaća 100 %

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija