27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Najbolji hleb umesile žene iz Alibunara, najlepši štand predstavile Glogonjke

U Banatskom Novom Selu po četvrti put održana je manifestacija „Banatski hleb“. Sada već tradiocionalno dan posvećen pravljenju hleba po tradicionalnim receptima sa područja Banata organizuje Udruženje žena „Novoseljanke/Boboacele“.

Banatski hleb pravi se po tradicionalnoj recepturi već vekovima, a udruženja žena sa područja Banata čuvaju ovu veštinu mešenja domaćeg hleba, pridržavajući se onoga što su ih naučile majke i bake. Na 4. manifestaciji „Banatski hleb“ u Banatskom Novom Selu predstavljen je veliki broj hlebova, napravljenih upravo na taj način, a žene iz udruženja otkrile su šta je potrebno da se najvažnija namirnica na trpezi pripremi na pravi način.

Manifestaciju „Banatski hleb“, sada već tradicionalno, organizuje Udruženje žena „Novoseljanke/Boboacele“ iz Banatskog Novog Sela.

Zorica Repac, članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj ističe da je ovakva manifestacija važna, jer za cilj ima negovanje tradicije više naroda, koji žive na prostoru Južnog Banata, kao i da služi za jačanje socijalnog života.

Pored takmičarskog dela za prisutne je upriličen i bogat kulturno-umetnički program.

Related posts

Rebić: 130 policijskih službenika je povređeno u nasilnim protestima, 71 osoba je uhapšena!

Zorana Stekovic

Vučić sutra sa predstavnicima “Azvirta”

Nikoleta Dragaš

Hala „Bagremar“ – „žuti“ Skadar na Bojani. Kako su tužilaštvo i sud „zažmurili“ na kriminal „Monterre“..

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija