20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Lidl u Vršcu do kraja godine?

Nemački “Lidl”, jedan od najuspešnijih trgovinskih lanaca prehrambenim proizvodima u Evropi, uskoro će početi sa radom u Vršcu na mestu stare klanice “Graničar” (ugao ulica Nikole Neškovića (bivša Bitoljska) i Đure Cvejića).

Kako je najavila ova nemačka kompanija Lidl, do kraja godine oni u Srbiji treba da otvore 18 prodavnica, od toga je gotovo polovina, tačnije, osam, u Vojvodini.

Tačan datum otvaranja se čuva u strogoj tajnosti, ali je izvesno da će sve prodavnice biti otvorene ne samo istog dana već u istom minutu, piše b92.net

Koliko će maloprodajnih objekata tačno biti takođe nije potvrđeno, ali se očekuje da ih bude bar 10-ak.

Kako je već najavljeno, Lidl Srbija će u trenutku otvaranja prodavnica imati više od 1.500 zaposlenih. Najveći deo čine prodavci, više od 1.000 je zaposleno u okviru konkursa raspisanog u martu, od toga 300 u Beogradu i više od 40 u ostalim gradovima u kojima je bio raspisan konkurs. Pored zaposlenih u prodavnicama u više gradova Srbije, jak sistem podrške čine zaposleni u Upravnoj zgradi na korporativnim funkcijama i u Logističkom centru u Novoj Pazovi, koji je otvoren u junu.

Iako iz kompanije zvanično najavlju samo to da će prvi prodajni objekti biti otvoreni do kraja godine, više medija je u proteklom periodu najavljivalo da će se to dogoditi već u oktobru, piše b92.net.

Kompleks “Lidl” prostiraće se na oko 20.000 kvadratnih metara. Činiće ga objekat supermarketa sa pekarom, objekat tržnog centra sa kafe restoranom i komercijalni objekat kompatibilne namene. Po Generalnom urbanističkom planu Vršca, zelene površine činiće najmanje 20 odsto parcele, a u celom kompleksu predviđeno je i 220 parking mesta.

Related posts

Nova predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić, Aleksić predsednik Skupštine

Mica Milakov

STRUČNA JAVNOST: Moralno je da sudija Gavrančić povuče kandidaturu

Mica Milakov

GO SNS Vršac obezbedio ogrev za ugrožene porodice

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija