20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Dečja nedelja 2018. u Kovinu

“Dečja nedelja” je nacionalna manifestacija koja se tradicionalno obeležava u svetu i kod nas.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, u saradnji sa organizacijom Prijatelji dece Srbije donelo je Program Dečje nedelje za 2018. godinu, koja će se odvijati pod motom: “Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“. Ove godine, Dečija nedelja je prilika da se skrene pažnja najšire javnosti na problem nasilja nad decom, a svi odgovorni akteri pozovu na čvrsto i umreženo delovanje u cilju nulte tolerancije prema nasilju i zaštite svakog deteta u našem društvu.
U saradnji sa svim školama i ustanovama, Opštinska uprava Kovin realizovaće i ove godine Program Dečije nedelje na lokalnom nivou. Pokrovitelj manifestacije je predsednica opštine, Sanja Petrović, koja svima želi uspešnu i veselu Dečju nedelju !

U nastavku, pogledajte Lokalni program po danima, a ovde možete videti i pojedinačne školske programe (očekujemo da nam pojedinačne programe dostave i škole koje to nisu uradile do sada, pa ćemo ih naknadno objaviti, s obzirom da je i 1. oktobar dan za medijske najave, prim. aut).

PROGRAM DEČJE NEDELjE 2018. NA NIVOU LOKALNE SAMOUPRAVE
Ponedeljak, 1. oktobar
Medijska najava svih pojedinačnih događanja u školama, kao i na zvaničnom sajtu Opštine, www.kovin.org.rs
Program edukacije protiv vršnjačkog nasilja, sa pozorišnom predstavom za učenike viših razreda osnovne škole i za učenike 1. i 2. razreda srednje škole:
Mesto i vreme – Centar za kulturu Kovin, od 11.30 do 13.00 sati
Učenike iz svih škola očekujemo na predstavi „Zato što te se plašim“.
Utorak, 2. oktobar
Aktivnosti i posete u saradnji sa različitim ustanovama i organizacijama, prema rasporedu koji organizuje svaka škola ponaosob.
Sreda, 3. oktobar
Mesto i vreme: Plato i pešačka zona u centru Kovina, od 10.00 do 13.00 časova
Događaj: “Trka za srećnije detinjstvo”
Učesnici: deca predstavnici svih škola i predškolci, prema satnici i propozicijama koje utvrđuju Crveni krst Kovin i predstavnici „Ustanove za sport“. Nagrade najuspešnijima uručiće predsednica opštine Sanja Petrović i predsednik Crvenog krsta Kovin, Prim. Dr Sveto Vukadinović.
Biblioteka „Vuk Karadžić“ organizuje poseban štand sa najlepšim knjigama za decu i mlade.
Sreda je i „Dan otvorenih vrata“, pa nastavnici mogu sa učenicima obići neke opštinske organizacije i institucije u periodu trajanja programa Trke – Opštinsku upravu, Komunalac, Centar za kulturu, Turističku organizaciju (lokacije u užem gradskom jezgru). Potrebno je najaviti to organizatorima na početku protokola, prilikom prijava, kako bi decu neko dočekao u tim ustanovama.
Četvrtak, 4. oktobar – Obeležava se Dan opštine Kovin.
Predstavnici đačkih parlamenata prisustvuju polaganju venaca kraj spomenika palim borcima (14.30).
Učenici sportisti aktivno će učestvovati u planiranom programu svečanog otvaranja novoizgrađenog objekta Sale za male sportove u Kovinu (15.00).
Deca mogu prisustvovati manifestaciji „Banatski fruštuk“ u centru Kovina (10.00).
Školama se prepušta na koji način i u kojim događanjima će uzeti učešće.
Petak, 5. oktobar
Prijem dece i vaspitača PU „Naša radost“ Kovin u Opštinskoj upravi.
Škole organizuju međusobne susrete prijateljstva i aktivnosti zacrtane pojedinačnim planovima.

Related posts

Još 98 slučajeva novoobolelih od Covid-19 u Južnobanatskom okrugu

Mica Milakov

Prskanje komaraca 26. jula

Nikola Toadjer

Seminar za edukatore/ke programa borbe Protiv trgovine ljudima

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija