26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dan Specijalne brigade: Uvek spremni da odgovorimo na izazove

U kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu danas je obeležen Dan Specijalne brigade i održana manifestacija Otvoreni dan. Posetioci su mogli da se upoznaju sa pripadnicima Specijalne brigade, naoružanjem i opremom.

Učenici iz pančevačkih osnovnih škola, kao i deca iz vrtića imala su danas priliku da sednu u vozila koja koriste pripadnici Specijalne brigade, vide naoružanje, slikaju se sa njima i saznaju kako da upišu Vojnu gimnaziju, po završetku srednje škole.

Brigadni general Zoran Veličković, komandant Specijalne brigade, podsetio je prisutne na aktivnosti realizovane u predhodnom periodu i rekao da je ova brigada uvek spremna za najveće izazove.

Na svečanosti su proglašeni i najbolji vojnik, podoficir i oficir Specijalne brigade za 2018. godinu.

Specijalna brigada formirana je 29. septembra 2006. godine preformiranjem i objedinjavanjem 72. specijalne i 63. padobranske brigade, kao i manjih delova 82. pomorskog centra i Protivterorističkog odreda “Kobre”.

Related posts

Mitropolit Hrizostom hospitalizovan zbog korona virusa

Jasmina Petkovic

Najnoviji presek stanja koronavirusa u Srbiji! Pozitivno 108, dvoje preminulih!

Jelena Obradović

Ministar Vulin: Ne mora ni svaka članica EU da prizna “Kosovo”

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija