27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dan Specijalne brigade: Uvek spremni da odgovorimo na izazove

U kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu danas je obeležen Dan Specijalne brigade i održana manifestacija Otvoreni dan. Posetioci su mogli da se upoznaju sa pripadnicima Specijalne brigade, naoružanjem i opremom.

Učenici iz pančevačkih osnovnih škola, kao i deca iz vrtića imala su danas priliku da sednu u vozila koja koriste pripadnici Specijalne brigade, vide naoružanje, slikaju se sa njima i saznaju kako da upišu Vojnu gimnaziju, po završetku srednje škole.

Brigadni general Zoran Veličković, komandant Specijalne brigade, podsetio je prisutne na aktivnosti realizovane u predhodnom periodu i rekao da je ova brigada uvek spremna za najveće izazove.

Na svečanosti su proglašeni i najbolji vojnik, podoficir i oficir Specijalne brigade za 2018. godinu.

Specijalna brigada formirana je 29. septembra 2006. godine preformiranjem i objedinjavanjem 72. specijalne i 63. padobranske brigade, kao i manjih delova 82. pomorskog centra i Protivterorističkog odreda “Kobre”.

Related posts

Ljubinko Karadžić: Budimo sa našim narodom i kad je dobro i kad je loše

Jasmina Petkovic

“Pantransport”: Danas normalizacija saobraćaja

Nikoleta Dragaš

PS Beograd: Ponošev plan iz 2006. godine za uništavanje vojske

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija