17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Besplatni preventivni pregledi sutra u Crepaji

Velika akcija Ministarstva zdravlja Srbije organizovanje besplatnih preventivnih pregleda širom zemlje, obuhvatila je i Dom zdravlja Kovačica. Naime, troje lekara iz kovačičkog doma zdravlja će sutra, 29. septembra, obavljati besplatne preventivne preglede koji obuhvtaju merenje pritiska, telesne težine, holesterola u krvi i određivanje nivoa šećera u krvi.

Celokupna analiza ima za zadatak da utvrdi faktor rizika pacijenta od oboljenja i dobijanja hroničnih bolesti poput hipertenzije ili dijabetesa tipa 2, pored utvrđivanja, vršiće se i kontrola trenutnog zdravstvenog stanja pacijenata.

Ova akcija je izuzetno važna, jer se obavlja bez prethodnog zakazivanja pacijenta, bez overene zdravstvene knjižice i potpuno je besplatno, tako da na ovakav način pregled i zdravstvena nega je dostupna i neosiguranim korisnicima od strane Republičkog fonda za zdrvstveno osiguranje.

Pozivaju se svi građani opštine Kovačica da dođu u ambulantu u Crepaji kako bi obavili pregled. Doktori će raditi od osam do 12 časova.

Related posts

Vučić u Nemačkoj sa predsednikom vlade Donje Saksonije

Mica Milakov

Nemanja Matić podržao kampanju Pokrajinske vlade „Ostani kod kuće“

Zorana Stekovic

Zaštita od UVA i UVB zraka – saveti kozmetologa

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija