17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Svetski dan turizma obeležen i u Beloj Crkvi

uristička organizacija opštine Bela Crkva obeležila je Svetski dan turizma na platou ispred Gradske galerije.

Najmlađima su podeljeni baloni i jabuke, a nije izostalo ni upoznavanje prisutnih sa današnjim datumom, kao i sa turističkom ponudom naše opštine.
Svake godine, obeležavajući dan turizma, proslavlja se i određena tema, koja je aktuelna i značajna za promovisanje celokupnog sektora.

“Obeležavanjem današnjeg datuma pokušaćemo da podignemo svest o stvarnom doprinosu turizma održivom razvoju. Centralna tema ovogodišnjeg Svetskog dana turizma jeste važnost digitalnih tehnologija u turizmu, pružanje mogućnosti za inovacije i priprema sektora za budućnost rada” – rekao je Novica Jovanović direktor Turističe organizacije opštine Bela Crkva.

Štand Turističke organizacije su posetili i učenici završne godine Tehničke škole „Sava Munćan“ koji se pohađaju smer turistički tehničar.

„Drago mi je što su i učenici Tehničke škole „Sava Munćan“ ovde danas sa nama,a mi smo se potrudili da ih upoznama sa aktivnostima i radom Turističke organizacije naše opštine. Sa Tehničkom školom imamo odličnu saradnju pa će i ova završna godina turističkih tehničara raditi deo svoje praktične nastave kod nas“- ističe Jovanović.

Na ovaj Svetski dan turizma, kad god putujete, gde god putujete, zapamtite da je potrebno da poštujete prirodu, poštujete kulturu, poštujete vašeg domaćina.

Related posts

Alibunar: Rešenja o porezu na imovinu elektronskim putem

Nikola Toadjer

ŠOŠDEAN SEKULIĆ TUŽILAC I U AFERI “PLANDIŠTE”: Očekuje li se nova opstrukcija pravde?

Mica Milakov

Ovogodišnje “Dane berbe grožđa” posetilo više od 100.000 gostiju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija