16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

“Ethno.com” u subotu i nedelju

Muzički festival “Ethno.com” održaće se u Pančevu šesnaesti put, 28. i 29. septembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Umetnički direkor festivala, Filip Krumes, odabrao je 2 koncerta i muzičku predstavu koji na najbolji način sumiraju domaću world music scenu.

Prve večeri “Ethno.com” festivala nakon ceremonije svečanog otvaranja, nastupiće dva sastava: duo Nebojša i Bojana Brdarić i grupa “Belo platno”. Drugo veče festivala rezervisano je za predstavu “Josef i njegova braća” u izvođenju Hora “Braća Baruh” i sastava “Shira U’tfila”, uz naraciju Vanje Ejdus. Nebojša i Bojana Brdarić se od detinjstva bave i neguju tradicionalnu muziku sa teritorije Balkana.

Druge festivalske večeri od 20 sati publika će imati prilike da uživa u posebnom scenskom spektaklu, mjuziklu “Josef i njegova braća”.

“Ethno.com” festival je posvećen istraživanju i prezentovanju autorskih vizija tradicionalne muzike naših najznačajnijih muzičara, ali i promovisanju umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku.

Related posts

Radovi na Pančevačkom mostu, voziće se levom trakom

Nikoleta Dragaš

Studenti i postdiplomci iz centralne Srbije u poseti Kosovu i Metohiji

Mica Milakov

“OLUJA” – Zločin koji ne smemo zaboraviti ! Vučić: Ovo je težak dan, ali danas su svi Srbi ujedinjeni gde god da žive!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija