22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

“Ethno.com” u subotu i nedelju

Muzički festival “Ethno.com” održaće se u Pančevu šesnaesti put, 28. i 29. septembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Umetnički direkor festivala, Filip Krumes, odabrao je 2 koncerta i muzičku predstavu koji na najbolji način sumiraju domaću world music scenu.

Prve večeri “Ethno.com” festivala nakon ceremonije svečanog otvaranja, nastupiće dva sastava: duo Nebojša i Bojana Brdarić i grupa “Belo platno”. Drugo veče festivala rezervisano je za predstavu “Josef i njegova braća” u izvođenju Hora “Braća Baruh” i sastava “Shira U’tfila”, uz naraciju Vanje Ejdus. Nebojša i Bojana Brdarić se od detinjstva bave i neguju tradicionalnu muziku sa teritorije Balkana.

Druge festivalske večeri od 20 sati publika će imati prilike da uživa u posebnom scenskom spektaklu, mjuziklu “Josef i njegova braća”.

“Ethno.com” festival je posvećen istraživanju i prezentovanju autorskih vizija tradicionalne muzike naših najznačajnijih muzičara, ali i promovisanju umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku.

Related posts

Vučićev poziv volonterima: Zajedno možemo da pobedimo!

Katarina Popović

Bahatost na delu: Dok se cela Srbija bori za živote, u Šapcu organizuju ŽURKE I NE POŠTUJU NIKAKVE MERE

Mica Milakov

Higijena: Bez naplate parkinga 7. januara

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija