25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Biciklistička staza od Opova do Barande

Još jedan značajan projekat za opštinu Opovo realizuje se tokom ovog meseca, a u pitanju je pešačko – biciklistička staza od Opova do Barande.

Radovi koje izvodi Štrabag – Vojvodina put Pančevo, firma koja je inače zadužena za održavanje regionalnog puta 124, koji vodi kroz veći deo naše opštine, započeti su prošle nedelje i u ovom trenutku se rade pripremni zemljani radovi i podloga za buduću asfaltiranu stazu.

Tim povodom radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov zamenik Miloš Markov. Predsednik opštine je istakao da aktuelna lokalna vlast ispravlja i realizuje, kako kaže, sva ona lažna predizborna obećanja iz 2012. godine, koje su neki drugi dali, pokazujući da aktuelna lokalna samouprava ima odgovornost i ispunjava sve ono što je ponudila u programu, pa čak i ono što su drugi pre nje obećali kao što su gradski prevoz, put Opovo – Debeljača i biciklistička staza.

– Mi kao odgovorni ljudi i političari još jednom smo pokazali i dokazali da nam je svaki projekat bitan i važan. Što se tiče važnosti ovog projekta, odnosno povezivanja Opova i Barande pešačko – biciklističkom stazom, činjenica je da se tu nalazi radna zona, da značajan broj radnika upravo biciklama ujutru ili uveče svakodnevno putuje, tako da je iz bezbednosnih razloga je važna izgradnja ovakve staze. S druge strane, ova staza doprinosi sportsko – rekreativnim aktivnostima i turizmu, što će značiti i našim građanima i svima koji dođu da turistički posete našu opštinu, izjavio je nakon obilaska gradilišta predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Širina staze je dva metra, sa ivičnjacima oko 2,5 metara. Vrednost projekta je nešto preko 39 miliona dinara, podloga je asfalt, a celokupan projekat se finansira sredstvima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, u okviru pojačanog održavanja regionalnog putnog pravca. Planirani rok za završetak radova je 15. novembar.

Related posts

Obeleženo 77. godina od oslobođenja u Vršcu

Vanja Vićentić

Humanitarna akustična svirka 23. avgusta u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Bartoš Jano odneo Velikogospojinski pehar

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija