27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Južni Banat Najvažnije Politika Srbija Vesti

Sastanak okružnih načelnika u Alibunaru

U Alibunaru je održan sastanak načelnika svih upravih okruga sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave. Bio je ovo još jedan u nizu sastanaka, gde su načelnici okruga bili upoznati sa predstojećim aktivnostima vezanim za reformu javne uprave.

U prethodnih godinu dana održavani su redovni sastanci Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa načelnicima okruga u Srbiji. U Alibunaru je održan poslednji u nizu sastanaka gde su načelnici bili upoznati sa predstojećim aktivnostima na reformi javne uprave. Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar je istakla da je velika čast i obaveza biti domaćin ovakvog skupa.

Kako je istakla načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar ovakvim sastancima se unapređuje javna uprava, a zajednički zadatak je da ona bude stabilna, napredna i otvorena.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je cilj ovih sastanaka reformisanje javne uprave, kako bi ona postala brža, transparentnija i funkcionalnija, kako bi građani bili zadovoljni.

Sastanak je bio i prilika da načelnici okruga razmene iskustva, utvrde šta je urađeno od prošlog sastanka i predoče planovi za naredni period, a u fokusu je bila izmena zakona o inspekcijskom nadzoru. Na početku je prikazan i kratak film koji je načelnicima okruga prikazao značaj i lepotu Južnog Banata.

Related posts

Pijace u Pančevu otvorene uz poštovanje svih mera zaštite

Zorana Stekovic

Radi zatvoreni gradski bazen

Nikoleta Dragaš

Zabranjenje posete domovima za stare zbog korona virusa

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija