15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

“Putovanja tri objektiva” u Beloj Crkvi

Tomislav Peternek, Goran Kukić i Igor Mandić, u izložbenom prostoru „Bele galerije“ predstavili su deo svoje bogate fotografske kolekcije. Izložba pod nazivom „Putovanja tri objektiva“,prikazuje doživljaje autora sa putovanja širom sveta i atipične svakodnevne situacije.

Fotografije Tomislava Peterneka, nastale u periodu od više decenija, beleže zanimljive i neočekivane situacije iz svakodnevnog života.
Dela Gorana Kukića nemaju jasnu dvodimenzionalnost i vremensku odrednicu. Prikazane su refleksije u različitim izlozima širom Evrope. Kroz celinu realnosti, fotografije prikazuju i ono što je čulnoj realnosti nevidljivo.

Fotografije Igora Mandića su kolekcija doživljaja trenutka sa različitih kontinenata – od totalne pustinje do najnaseljenijih mesta na svetu. Kroz fotografije , Igor teži nadrealnosti realnih scena.

Izložbu je otvorio Ljupče Stanković, član Opštinskog veća opštine Bela Crkva resorno zadužen za turizam i kulturu.

“ Projekat Putovanja tri objektiva, prati našu priču koja traje već dve godine u Beloj Crkvi,a to je da pored održavanja kursa fotografije, organizujemo ovakve izložbe renomiranih fotografa u cilju popularizacije fotografije i edukacije mladih belocrkvanskih fotografa.”- rekao je Stanković.

Izložba fotografija trojice majstora, traje do 02 oktobra i svakako bi trebalo naći vremena za razgledanje ove nesvakidašnje postavke.

Related posts

Đilkoška riblja čorba je najbolja!

Nikoleta Dragaš

Prvenstvo invalida Vojvodine u šahu

Nikola Toadjer

Marinika Tepić je kamen oko vrata nasilniku Draganu Đilasu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija