26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Dvadeset odsto penzionera preuzelo svoje kartice

Podela kartica za penzionere u PIO fondu filijale Pančevo počela je u julu i blizu dvadeset posto penzionera preuzelo je svoje kartice. U ispostavama PIO fonda po drugim opštinama počele su akcije podele penzionih kartica u Mesnim zajednicama u saradnji sa Udruženjima penzionera, kako bi svim korisnicima omogućili lakše preuzimanje kartica.

Na teritroriji Filijale Pančevo trenutno ima preko 45 hiljada korisnika penzija, tokom jula počela je podela penzionih kartica koje penzioneri koriste umesto penzionog čeka. Svaka kartica sadrži minimalni broj  ličnih podataka koji dokazuju da je osoba penzioner.

– Za ovo vreme, kada smo intezivno počeli da delimo kartice, mi smo podelili 8.302 kartice, što je 18,32 odsto. Na nivou Filijale Pančevo trenutno imamo 45 hiljada 145 korisnika. Nije veliki broj ali se nadam kada je počela jesen i ljudi se vraćaju, da će biti veća podela – izjavila je Saša Drčelić.

U ispostavama PIO fonda po drugim opštinama počele su akcije podele penzionih kartica u Mesnim zajednicama, u saradnji sa Udruženjima penzionera, kako bi svim korisnicima olakšali preuzimanje kartica.

– U svakoj Mesnoj zajednici u svakom Udruženju delićemo kartice, danas je podela u MZ Jabuka. U filjali kartice se mogu podići samo za grad Pančevo. U naseljenim mestima mi kartice delimo po ispostavama PIO Fonda: Alibunar, Opovo, Kovačica i Kovin. Oni ne treba da dolaze u Pančevo, njih kartica čeka u ispostavi u mestu u kome žive – rekla je Drčelić.

Pančevački penzioneri svoje penzione kartice podižu u Filijali Pančevo. Prvo daju svoje podatke, a karticu podižu istog dana od 13 do 15 sati, jer je neophodno da zaposleni pronađu svakog korisnika, a to nije jednostavno kada se zna da u pančevačkoj filijali ima preko 45 hiljada korisnika.

Related posts

Raspored revakcinacije u selima na teritoriji grada Pančeva

Jasmina Petkovic

Aleksandar Vulin gost “Lica nacije”

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin razgovarao sa ambasadorom Turske Hamijem Aksojem

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija