25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Padinke imale najlepši štand, Bulke najukusniji dezert, a Rozalija najbrža!

Manifestacija pod nazivom Kukuruz, dragulj ravnice, kako je ranije najavljeno, održana je u Debeljači. Čast da otvori treću ovogodišnju manifestaciju imao je Laslo Horti, član Saveta MZ Debeljača i direktor Doma kulture Jožef Atila.

Pokrovitelj manifestacije je opštine Kovačica, a organizator Udruženje žena Bulka iz Debeljača. Organizaciju je pomogla i Turistička organizacija opštine Kovačica.

Pored gastronomskih poslastica na štandovima i tezgama, priređen je prigodan i kulturno-umetnički program. Naime, nastupio je mađarski folklorni ansambl pri Domu kulture Jožef Atila u Debeljači.

Dezerti:

Najbolji dezert imale su domaćice – Udruženje žena Bulka iz Debeljače, Ivanovke su odnele drugo mesto, a treće mesto su podelile kuvarice iz Skorenovca i Kovačice.

Najlepši štand:

Pored gastronomske i kulinarsko-estetske dimenzije i celokupnog utiska u duhu jeseni, takmičenje ni ovoga puta nije izostalo. U kategoriji najlepše uređeni štand Padinke su bile najbolje, odmah za njima na drugom mestu se nalaze gošće iz Skorenovca, a gošće iz Udruženja žena Vidovdan su osvojile treće mesto.

Kruni, kruni, dok okruniš, jesen prođe, ti se ne veseliš

Takmičenje u krunjenu kukuruza donelo je sledeće titule: Mišo Šulja iz Padine bio je prvi u muškoj, a Rozalija Breti iz Vojlovice bila je nabolja u ženskoj kategoriji.

Related posts

Vakcinacija protiv kovida 19 trećom dozom odvija se po planu, uz veliko interesovanje

Bojana Kecic

Velika karnevalska moto žurka na obali jezera i ponovo bajkeri u karnevalskoj povorci

Nikola Toadjer

Internacionalna karnevalska povorka u Beloj Crkvi 26. juna

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija