21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Padinke imale najlepši štand, Bulke najukusniji dezert, a Rozalija najbrža!

Manifestacija pod nazivom Kukuruz, dragulj ravnice, kako je ranije najavljeno, održana je u Debeljači. Čast da otvori treću ovogodišnju manifestaciju imao je Laslo Horti, član Saveta MZ Debeljača i direktor Doma kulture Jožef Atila.

Pokrovitelj manifestacije je opštine Kovačica, a organizator Udruženje žena Bulka iz Debeljača. Organizaciju je pomogla i Turistička organizacija opštine Kovačica.

Pored gastronomskih poslastica na štandovima i tezgama, priređen je prigodan i kulturno-umetnički program. Naime, nastupio je mađarski folklorni ansambl pri Domu kulture Jožef Atila u Debeljači.

Dezerti:

Najbolji dezert imale su domaćice – Udruženje žena Bulka iz Debeljače, Ivanovke su odnele drugo mesto, a treće mesto su podelile kuvarice iz Skorenovca i Kovačice.

Najlepši štand:

Pored gastronomske i kulinarsko-estetske dimenzije i celokupnog utiska u duhu jeseni, takmičenje ni ovoga puta nije izostalo. U kategoriji najlepše uređeni štand Padinke su bile najbolje, odmah za njima na drugom mestu se nalaze gošće iz Skorenovca, a gošće iz Udruženja žena Vidovdan su osvojile treće mesto.

Kruni, kruni, dok okruniš, jesen prođe, ti se ne veseliš

Takmičenje u krunjenu kukuruza donelo je sledeće titule: Mišo Šulja iz Padine bio je prvi u muškoj, a Rozalija Breti iz Vojlovice bila je nabolja u ženskoj kategoriji.

Related posts

Projekcija filma “Ofelas” sutra u vršačkom Domu vojske

Nikoleta Dragaš

Dinamovi plivači uspešni na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

Vanja Vićentić

“Ratovi zvezda” na Vršačkom bregu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija