7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Akcija Doma zdravlja “Bela Crkva”

Dom zdravlja „Bela Crkva“, u okviru obeležavanja Svetskog dana,srca sprovešće preventivne preglede u svim naseljenim mestima opštine Bela Crkva. Na terenu biće dva tima, jedan tim čine lekar i medicinska sestra koji će obavljati preglede i raditi EKG, dok drugi tim čine medicinske sestre koje će meriti krvni pritisak i kontrolisati nivo šećera u krvi.

Prema rasporedu u ponedeljak akcija će se sprovesti u Češkom Selu sa početkom u 08:00 sati, zatim od 09:30 u Crvenoj Crkvi. U utorak 25. septembra ekipe Doma zdravlja otićiće u Staru i Banatsku Palanku , a u 10:30 h biće u Vračev Gaju. Stanovnici naseljenog mesta Kruščica u sredu 26.septembra moći će da obave preventivne preglede,akcija počinje u 08:00 sati i nastaviće se u Kaluđerovu u 10:00 sati. U četvrtak ,27 septembra u 08:00 u Grebencu i u 09:30 u Dupljaji . Akcija će se u petak sprovesti u Dobričevu u 08:00 h, u Banatskoj Subotici u 09:00 h i od 10:30 u Jasenovu. U subotu 29. septembra preventivni pregledi sprovešće se u Kusiću u 08:00,a nakon toga u 9:30 h i u Beloj Crkvi.

Preventivni pregledi će se sprovesti u seoskim ambulantama, a u onim naseljenim mestima koje nemaju ambulante u prostorijama Mesnih zajednica.

Iz Doma zdravlja apeluju na sve stanovnike Opštine Bela Crkva da se odazovu pregledima u što većem broju i prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.

Related posts

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Aleksandra Miloševska

Bartoš Jano odneo Velikogospojinski pehar

Nikoleta Dragaš

Mirović: U Kovinu neće biti liste čekanja za vrtiće od oktobra

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija