21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Akcija Doma zdravlja “Bela Crkva”

Dom zdravlja „Bela Crkva“, u okviru obeležavanja Svetskog dana,srca sprovešće preventivne preglede u svim naseljenim mestima opštine Bela Crkva. Na terenu biće dva tima, jedan tim čine lekar i medicinska sestra koji će obavljati preglede i raditi EKG, dok drugi tim čine medicinske sestre koje će meriti krvni pritisak i kontrolisati nivo šećera u krvi.

Prema rasporedu u ponedeljak akcija će se sprovesti u Češkom Selu sa početkom u 08:00 sati, zatim od 09:30 u Crvenoj Crkvi. U utorak 25. septembra ekipe Doma zdravlja otićiće u Staru i Banatsku Palanku , a u 10:30 h biće u Vračev Gaju. Stanovnici naseljenog mesta Kruščica u sredu 26.septembra moći će da obave preventivne preglede,akcija počinje u 08:00 sati i nastaviće se u Kaluđerovu u 10:00 sati. U četvrtak ,27 septembra u 08:00 u Grebencu i u 09:30 u Dupljaji . Akcija će se u petak sprovesti u Dobričevu u 08:00 h, u Banatskoj Subotici u 09:00 h i od 10:30 u Jasenovu. U subotu 29. septembra preventivni pregledi sprovešće se u Kusiću u 08:00,a nakon toga u 9:30 h i u Beloj Crkvi.

Preventivni pregledi će se sprovesti u seoskim ambulantama, a u onim naseljenim mestima koje nemaju ambulante u prostorijama Mesnih zajednica.

Iz Doma zdravlja apeluju na sve stanovnike Opštine Bela Crkva da se odazovu pregledima u što većem broju i prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.

Related posts

Vakum slim i oklagije odlični za uklanjanje celulita

Bojana Kecic

Služba JKP “Drugi oktobar” spremna za zimu

Nikoleta Dragaš

JKP „ZELENILO“ NA VIŠE LOKACIJA U GRADU

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija