25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Vučić: Nema sile koja me može naterati da priznam Kosovo

Beograd će za četiri godine, do kraja 2022. godine, dobiti novi objekat Dečje klinike, “Tiršovu 2”, u čiju izgradnju i opremu će biti uloženo 54 miliona evra, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Hoćemo bolje uslove za naše majke, za trudnice, porodilje, hoćemo bolje uslove za sve ljude, pre svega za decu i da se to oseti na svakom koraku, poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić je, nakon obilaska unutrašnjosti Dečje klinike u Tiršovoj novinarima rekao da je u renoviranje starog objekta uloženo 7,5 miliona evra, što je, kako je rekao, ogroman novac, ali će biti potrebno još milion evra da bi se napravilo sve ono što je neophodno i uložilo u novu opremu i instrumente – magnetnu rezonancu, angio salu.

 

Podsetio je da je o najavljenoj izgradnji “Tiršove 2” još u izbornoj kampanji govorio gradonačelnik Zoran Radojičić.

Istakao je da se planira i izmeštanje Akušerske klinike “Narodi front”.

Dečja bolnica u Tiršovoj i “Tiršova 2” je jedan od prioriteta. Rok izgradnje je kraj 2022, a trudiće se, kaže, da to bude i pola godine ranije.

Vučić je rekao da će se daljim rastom omogućiti bolji kvalitet pružanja zdravstvenih usluga, a povećaće se i briga o zdravstvenim radnicima, pre svega medicinskim sestrama i, naravno, lekarima.

Na nereagovanje EU i predstavnika EU u Beogradu Sema Fabricija na Haradinajeve pretnje ratom u slučaju promena granica, predsednik kaže da poštuje i Fabricija i sve u EU.

“Mi smo uvek za dijalog, ali moramo da znamo o čemu razgovaramo. Da idem da mi kažu moraš da priznaš nezavisno Kosovo, bio bih svetski lider, bio bih cenjen… Neću”, poručio je Vučić.

Vučić je rekao da u Briselu mogu da vide kada god hoće, ali da prethodno moraju da mu kažu šta dalje i da li je rešenje da Srbija ne dobije ništa i da bude ponižena, a da Albanci dobiju sve.

“Ne postoji ta sila koja će me naterati da priznam nezavisno Kosovo, ne postoji nijedan čovek u svetu. Evo, neću. A nećete nikada ni imati većinu u Skupštini za to”, poručio je Vučić.

Related posts

Teška povreda Sikimića! Mnogo šansi, rezultat nerešen

Branislava Grčić

Maja Gojković ima koronavirus, predsednica Skupštine u bolnici zbog upale pluća

Nikola Toadjer

Aktuelna prvakinja sveta Jovana Preković u finalu Premijer lige u Istambulu

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija