26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Pokloni za sve đake prvake

Prvog septembra u školske klupe na području Opštine Bela Crkva selo je 148 đaka prvaka. Lokalna samouprava opštine Bela Crkva i ove godine obezbedila je za sve đake prvake prigodne poklone kao i novčanu pomoć za roditelje.

Tim povodom zamenica predsednika opštine Milica Ujmanski, zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad “8 maj” Bela Crkva u sredu 19. septembra obišla je OŠ “Marko Stojanović” Vračev Gaj, OŠ “Mihail Sadoveanu” u Grebencu i OŠ “Đorđe Maletić” u Jasenovu, kao i područna odeljenja ovih škola. Zamenica predsednika opštine uručila je prvacima đačke torbe, dok su roditelji dobili vaučere u vrednosti od 2.500 dinara za kupovinu školskog pribora i 2.500 dinara za dodatno opremanje đaka prvaka, uz najlepše želje za uspešan početak školovanja.
Ova akcija je nastavljena i u četvrtak 20 septembra, kada su poklone dobili i prvaci u gradskim školama odnosno u OŠ “Žarko Zrenjanin- Uča” i OŠ “Dositej Obradović”. Zamenica predsednika opštine Bela Crkva Milica Uljmanski posetila je prvake u Kusiću u OŠ “Mara Janković” i u OŠ “Sava Munćan” u Kruščici.
Prema rečima Zamenice predsednika opštine Milice Uljmanski ova praksa se pokazala kao dobra i ona će se nastaviti, jer roditeljima na početku školske godine svaka pomoć je dobrodošla, a lokalna samouprava Opštine Bela Crkva brine o najmlađim đacima.
Reakcije roditelja i dece očekivano su dobre. Roditelji uglavnom kažu da će tih 5.000 dinara iskoristiti za kupovinu nedostajućih udžbenika, školskog pribora i opreme za školu. Deca su se posebno obradovala školskim torbama , roze i ljubičaste torbe dobile su devojčice, dok su dečaci dobili plave i zelene sa popularnim motivama iz dečijih bajki i crtanih filmova.
Poslednjih dve godine dosta toga je urađeno na poboljašanju uslova boravka učenika u školama na teritoriji opštine Bela Crkva. Uz sufinansiranje lokalne samouprave opštine Bela Crkva i nadležnih pokrajinskih i republičkih institucija kompletno je renovirana zgrada područnog odeljenja OŠ “Đorđe Maletić ” u Dupljaji,a renoviran je i školski objekat u Dobričevu. Ove godine najveća osnovna škola u belockvanskoj opštini dobila je novo ruho. Naime, urađena je fasada OŠ “Žarko Zrenjanin- Uča” kao i ugradnja nove stolarije.
Novu školsku godinu OŠ “Dositej Obradović” započela je lepim vestima, Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje,propise i nacionalne manjine odobrena su im sredstva u visini od 4,9 miliona dinara za sanaciju grejanja kako u samom objektu škole tako i u školskoj sali. Takođe,ovaj projekat će se raditi uz sufinansiranje lokalne samouprave opštine Bela Crkva koja je obezbedila dodatnih milion dinara. Od posebnog je značaja realizacija projekta sanacije grejanja u sportskoj sali ove osnovne škole, jer osim učenika za nastavu fizičkog vaspitanja, nju koriste i mnogobrojni belocrkvanski sportski klubovi.

Related posts

Trojica Vrščana uhapšena zbog višemilionske prevare preko Fejsbuka

Mica Milakov

Nikola Gajić pobednik “Vučković nagrade”

Vanja Vićentić

Deo Bavaništanskog puta bez javnog osvetljenja

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija