1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Akcija davanja krvi u Gimnaziji, pridružili se i bivši učenici

Zavod za transfuziju krvi iz Novog Sada u saradnji sa Crvenim krstom Pančevo organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi za učenike Gimnazije “Uroš Predić”. Odziv gimnazijalaca bio je dobar, a motiv im je bio, kako su istakli, da budu humani i pomognu nekom.

Prema Zakonu o transfuziloškoj medicini, od ovog septembra u Pančevu krv sakuplja Pokrajanski zavod za transfuziju krvi iz Novog Sada. Zajedno sa Crvenim krstom iz Pančeva organizuju i akcije prikupljanja krvi po školama. Učenici Gimnazije “Uroš Predić” dali su krv u prostorijama škole.

Razlog što su se opredelili da postanu dobrovoljni davaoci najčešće je humanost.

Krv su danas dali i bivši gimnazijalci koji su dobrovoljni davaoci krvi postali zahvaljujući akcijama koje se sprovode po školama.

Volonteri u Crvenom krstu takođe su prisustvovali akciji dobrovoljnog davanja krvi kako bi ohrabrili i one koji prvi put daju krvi i objasne im ako imaju neke nedoumice.

U prostorijama Crvenog krsta u Ulici Žarka Zrenjanjina broj 15 svake srede organizuje gradske akcije dobrovoljnog davanja krvi od 9 do 12 svi mogu doći da daju krv. Dvadeset sedmog septembra biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi za učenike Mašinske škole.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić obilazi radove na auto-putu Miloš Veliki

Mirjana Popović

Vučić: Nećemo dozvoliti nasilje, institucije će reagovati

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija