18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Prve lekcije o bezbednosti u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa MUP-om i uz podršku lokalne samouprave, nastavlja da u školama edukuje najmlađe kako da budu što bezbedniji i sigurniji u saobraćaju.

Prvi utisci i fotografije stigli su iz OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin, a poslala ih je učiteljica Snežana Lomigora:
„I ove godine, tradicionalno, poželevši mališanima srećan polazak u školu, saobraćajac je učenicima prvog razreda OŠ ,,Desanka Maksimović” u Kovinu održao predavanje i poručio da se policajcima uvek mogu obratiti jer su oni tu da se staraju o njihovoj bezbednosti i sigurnosti i da im budu pravi prijatelji kada god zatreba. Cilj ove akcije, koja se sprovodi više godina unazad, jeste da se deca na početku osnovnoškolskog obrazovanja upoznaju sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju i da se time preventivno deluje na bezbednost dece u saobraćaju.
Ovom prilikom, svakom ,,Desankinom” prvaku su lično uručeni pokloni – ilustrovana knjiga ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju” i zaštitni fluoroscentni prsluk koji reflektuje svetlost i doprinosi zaštiti dece u saobraćaju.
Važno je napomenuti i to da su roditelji ti koji deci treba da budu promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju, kao i da obavezno bezbedno prevoze svoju decu i koriste sve zaštitne sisteme“.

Related posts

Uhapšena dvojica mladića osumnjičina za tešku krađu

Bojana Kecic

Učenici OŠ “Dositej Obradović” obeležavaju Dečju nedelju

Nikoleta Dragaš

Održana komemorativna sednica povodom smrti Tihomira Bate Kneževića

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija