26. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Prve lekcije o bezbednosti u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa MUP-om i uz podršku lokalne samouprave, nastavlja da u školama edukuje najmlađe kako da budu što bezbedniji i sigurniji u saobraćaju.

Prvi utisci i fotografije stigli su iz OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin, a poslala ih je učiteljica Snežana Lomigora:
„I ove godine, tradicionalno, poželevši mališanima srećan polazak u školu, saobraćajac je učenicima prvog razreda OŠ ,,Desanka Maksimović” u Kovinu održao predavanje i poručio da se policajcima uvek mogu obratiti jer su oni tu da se staraju o njihovoj bezbednosti i sigurnosti i da im budu pravi prijatelji kada god zatreba. Cilj ove akcije, koja se sprovodi više godina unazad, jeste da se deca na početku osnovnoškolskog obrazovanja upoznaju sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju i da se time preventivno deluje na bezbednost dece u saobraćaju.
Ovom prilikom, svakom ,,Desankinom” prvaku su lično uručeni pokloni – ilustrovana knjiga ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju” i zaštitni fluoroscentni prsluk koji reflektuje svetlost i doprinosi zaštiti dece u saobraćaju.
Važno je napomenuti i to da su roditelji ti koji deci treba da budu promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju, kao i da obavezno bezbedno prevoze svoju decu i koriste sve zaštitne sisteme“.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Katarina Popović

POKAJANJE? Marinika Tepić danas nastupa ispred SNS u Pančevu!

Jelena Obradović

Bez naplate parkinga i vrtića i u Vršcu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija