13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Prezentacija projekta “Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa”

Srpsko arheološko društvo pokrenulo je projekat “Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa”, čiji je cilj da kroz saradnju sa stručnim službama lokalnih samouprava, narodnim muzejima, školama ukažu na značaj očuvanja arehološkog nasleđa. Predavanje na ovu temu održano je i u Pančevu.

Srpsko arheološko društvo kao reprezentativno udruženje u kulturi za oblast nepokretnog kulturnog nasleđa pokrenulo je projekat kojim su želeli da skrenu pažnju na to da je ugroženo arheološko nasleđe i da zajedno sa ostalim značajnim istitucijama na lokalnom nivou stanu tome na put.

Narodni muzej u Pančevu organizator je zajedno sa Arheološkim društvom ovog predavanja, jer su, prema rečima Miroslava Birclina, želeli da skrenu pažnju na očuvanje lokaliteta na teritoriji Pančeva.

Namanja Rotar, član gradskog veća zadužen za kulturu, istakao je da je dobro da se održavaju ovakva predavanja.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje, a deo je i manifestacije Evropske godine kulturnog nasleđa.

Related posts

Aleksandar i Danilo Vučić poslali snažnu poruku

Ivana Bogdanovski

NAJNOVIJI REZULTATI IPSOS-a: Da su izbori ovih dana SNS bi imao 58 odsto glasova

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić primio ambasadora Irana u oproštajnu posetu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija