21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Gradonačelnica Mitrović: Nijedan segment društva ne sme biti zapostavljen

Gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović govorila je za www.start013.rs, o dosadašnjim – realizovanim projektima, kao i o planiranim poslovima, i daljim ulaganjima.

• Šta je to što je gradska vlast uradila do sada u 2018. godini, a što biste Vi posebno istakli?

– Grad Vršac započeo je u toku ove godine veliki broj projekata iz različitih oblasti. Radili smo na osnaživanju svih potencijala grada, kako bi Vršac mogao dalje da napreduje i razvija se. Vodili smo računa o tome da nijedan segment društva ne bude zapostavljen, ulagali smo u školstvo, zdravstvo, komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, ali i u socijalnu zaštitu.

Ono što bih posebno izdvojila je, svakako, realizacija projekata koji direktno utiču na poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana. Završena je izgradnja gradskog olimpijskog bazena, sa svim pratećim objektima i dečjim bazenom, čime se posebno ponosimo, s obzirom da smo ga izgradili na ruševinama, nasleđenim iz prethodnog perioda započete građevine. Danas je to moderan objekat koji je sa jedne strane turistička atrakcija, a sa druge, ima veliki značaj za razvoj sporta na vodi za šta do sada u Vršcu nije bilo uslova. Započeti su radovi na detaljnom uređenju vodotoka kanala Mesić, koji protiče kroz samo gradsko jezgro. To je veoma važna investicija koja se finansira sredstvima Svetske banke, posredstvom Ministarstva poljoprivrede i koja će ovom delom grada dati potpuno novi izgled.

Izrađen je projekat i stvoreni su uslovi za početak izgradnje retenzije u Uljmi koja će sprečiti opasnost od poplava koje su zadesile ovo mesto 2017. godine. Završena je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Pavlišu, a u narednom periodu uložićemo napore da udružimo sredstva sa višim nivoima vlasti i otpočnemo sa njenom izgradnjom. Vodili smo računa i o komunalnoj i saobraćajnoj infrastrukturi, u vidu asfaltiranja velikog broja ulica, uređenja pešačkih staza, kao i takozvanih urbanih džepova u centru grada.

Posebno nam je značajna izgradnja postrojenja pijaće vode u Pavlišu, čime je rešen višedecenijski problem kvaliteta vodosnabdevanja u Vršcu. Nismo zaboravili ni naša sela gde su realizovane brojne investicije poput rekonstrukcija zgrada mesnih zajednica, domova kutlura i seoske rasvete. Očišćeno je više desetina kilometara kanalske mreže, sanirano nekoliko divljih deponija i uređeni su poljski putevi, a u Potpornju i Ritiševu biće završeni moderni sportski tereni.

Do kraja godine započećemo radove na izgradnji novog gradskog groblja i dovršiti izgradnju fekalne kanalizacije na Guduričkom naselju u koje se već gotovo 30 godina ništa nije ulagalo a gde će, takođe, biti izgrađen i sportski teren sa dečjim igralištem.

Ceo intervju gradonačenice Vršca Dragane Mitrović, za portal start013.rs, možete pročitati klikom OVDE.

Related posts

U Pančevu 70 obolelih, 759 Južnobanaćana u izolaciji

Nikoleta Dragaš

Fabrici u Vršcu

Jasmina Petkovic

Akcija sakupljanja ambalažnog otpada iz poljoprivrede 4. jula

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija