24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti Vršac

Premijerka Ana Brnabić ponovo posetila Vršac i manifestaciju “Groždjebal”

Premijerka Ana Brnabić zatvorila je “61. Dane berbe grožđa” u Vršcu. Ovu posetu iskoristila je kako bi razgovarala sa gradonačelnicom, Draganom Mitrović,  o budućim projektima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravila je u poseti Vršcu povodom 61. po redu manifestacije “Dani berbe grožđa” i tom prilikom najavila nova ulaganja u tom kraju, posebno kada je reč o vinogradarstvu. Premijerka je sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović svoju posetu počela obilaskom gradskog trga. Obilazeći štandove sa vinom i u razgovoru sa lokalnim proizvođačima ocenila je da su preduzetnici u ovom gradu mahom mladi ljudi do 30 godina, što je pohvalno. Upravo iz roga razloga Ana Brnabić je rekla da Vlada Srbije želi da im u svakom pogledu pomogne. Predsednica Vlade Ana Brnabić drugi put za godinu dana boravi u Vršcu.

 

U Gradskoj kući u Vršcu održan je sastanak na kome su premijerka i gradonačelnica razgovarale o budućim projektima koji su bitni za dalji razvoj grada. Razgovaralo se od infrastrukturnih ulaganja do turističkog potencijala grada. Dva projekta koja će Vlada raditi u saradnji sa gradom su Opšta bolnica i Poljoprivredna škola. Ovo je primer kako će se u budućnosti sve više ulagati u zdravstvo, mlade i  obrazovanje.

Južni Banat koji je nekada davno zbog nemara bivše vlasti bio zapušten potpuno sada je u jednom novom privrednom zamajcu. To potvrđuje i otvaranje fabrike “ZF” u Pančevu. I to nije sve rekla je Ana Brnabić, najavljujući nove projekte koji će doprineti smanjenju nezaposlenost i napretku Južnog Banata.

Vlada Srbije fokusirana je na pomoć malim i srednjim preduzećima, rekla je Ana Brnabić, zaključujući da je Vršac veoma napredovao na tom polju, i da je još važnije to što više mladih želi da se oproba u biznisu.

 

 

Related posts

Pravilna upotreba masnoće u ishrani

Ivana Bogdanovski

Higijena dezinfikuje naseljena mesta, sutra u Banatskom Novom Selu

Zorana Stekovic

Seničić: U Grčkoj uskoro popuštanje restrikcija u kretanju

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija