20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Gradonačelnica Mitrović: Grad Vršac ima podršku Vlade Republike Srbije i AP Vojvodine

Gradonačelnica Dragana Mitrović sa saradnicima, tokom posete premijerke Vlade Republike Srbije Ane Brnabić manifestaciji “Dani berbe grožđa” , imala je sastanak sa premijerkom, na kome je razgovarano o projektima i planovima koji imaju za cilj unapređenje grada Vršca na svim poljima. Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branko Malović.

– Poseta premijerke Brnabić gradu Vršcu , potvrda je da naš Grad ima podršku države na putu svog daljeg razvoja. Sastanak je bio prilika da razgovaramo o projektima koji su u toku, a tiču se našeg grada i svih njegovih građana, kao i da razgovaramo o planovima za naredni period. Razgovarali smo kako da unapredimo proizvođače, ali i o privredi, i o budžetu. Jasna je podrška Vlade Republike Srbije i Pokrajine gradu Vršcu, i ja se nadam da ćemo uspeti svojim naporima da opravdamo dato poverenje, i sledeći put predsednicu obradujemo još boljim rezultatima, poručila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović., istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Na sastanku sa predstavnicima Grada, premijerka je razgovarala i o dosadašnjim i budućim projektima koji će se zajednički realizovati u Vršcu:

– Dva važna projekta za Republiku Srbiju koja ćemo raditi zajedno su Opšta bolnica i Poljoprivredna škola, i to govori da ćemo ulagati sve više u zdravstvo, i u mlade i u obrazovanje, ali mi je drago što ćemo nastaviti da podržavamo ono što jeste možda najvažnije za Vršac, a to je vinogradarstvo i proizvodnju vina, istakla je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

Predsednica Vlade pohvalila je ovom prilikom i rad Start-IT centra u Vršcu

– Drago mi je što imaju jako dobru komunikaciju sa Gradom Vršcem, i nadam se da ćemo u budućnosti i proširiti Start-IT centar, tako da će ovde biti još više mladih ljudi koji se bave informacionim tehnologijama i digitalizacijom, dodala je Brnabićeva.

Premijerka je i zvanično zatvorila manifestaciju, nakon čega je privremeni gradonačelnik, Vinko Lozić, gradonačelnici Vršca vratio ključeve grada.

Ovogodišnju, 61. manifestaciju “Dani berbe grožđa” u organizaciji Turističke organizacije Vršac, uz pokroviteljstvo Grada, Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, posetilo više od 100 hiljada ljudi, a već po tradiciji najviše gostiju došlo je iz susedne Rumunije.

Related posts

Hrubik predsednik Opštine Kovačica, Garašević predsednik Skupštine

Mica Milakov

Belocrkvanske mažoretkinje donele medalje sa Evropskog prvenstva

Nikoleta Dragaš

Događaj “U susret Grožđebalu” okupio brojne Vrščane i goste grada Vršca

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija