23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Komunikacija u socijalnoj zaštiti – tema stručnog skupa održanog u Vršcu

Grad Vršac i vršački Gerontološkom centar bili su domaćini stručnog skupa supervizora pod nazivom „Emocionalna pismenost i emocionalno pismena komunikacija u socijalnoj zaštiti”.

Skup, na temu unapređenje stručnog rada zaposlenih u centrima za socijalni rad sa područja južnog i srednjeg Banata, održan je uz podršku Komore socijalne zaštite, a predavači su bili savetnici Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu.

– Veoma je značajno da se zaposleni u Centrima za socijalni rad fokusiraju na stav i emocije u odnosu sa korisnicima, kao i da pokažu da razumeju probleme korisnika. To ne znači da će odnos graditi u skladu sa emocijama, već na objektivnosti i razumevanju, istaknuto je na skupu.

– Kroz ovakve edukacije zaposleni u centrima za socijani rad ne samo što stiču nova znanja, oni dobijaju i određene poene koji su potrebni za obnavljanje licence. Pravilnik o licenciranju je određuje standarde potrebne da bi stručni radnici mogli da obavljaju svoj posao, kaže članica član Gradskog veća Vršca, Tatjana Nikolić.

Podaci pokazuju da se broj korisnika usluga centara u Srbiji kontinuirano povećava, kao i da je broj stručnjaka nedovoljan. A takva je situacija i u Vršcu.

Jedan od gorućih i najsloženijih poslova na kojima se sve učestalije radi je nasilje, a u ceo proces posla, kroz međusobnu saradnju, uključeni su policija i tužilaštvo.

Related posts

Pretučen bivši fudbalski internacionalac u Pančevu!

Mica Milakov

Učesnici kampa i predavači o utiscima, Idvoru, novim znanjima i planovima

Nikoleta Dragaš

Goreo stari mlin na Margiti

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija