17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Inspekcija za za zaštitu životne sredine preduzela mere

Povodom požara poljoprivredne apoteke „Mišković“ kod pijace u Opovu na teren su izašle inspekcijske službe Opštinske uprave Opovo, koje su preduzele naredne korake u smislu zaštite životne sredine.

„Nakon požara koji se desio rano jutros u poljoprivrednoj apoteci „Mišković“ doo, izašla je inspekcijska služba Opštinske uprave Opovo – Inspekcija za zaštitu životne sredine, zadužena za ovakve slučajeve, pošto ovo možemo smatrati akcidentom jer je došlo do izlivanja otrovnih hemijskih materija.

Mi smo preduzeli sve mere koje su u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru. Radi se o vanrednom inspekcijskom nadzoru gde smo i naložili crpljenje tečnosti za koju možemo opravdano sumnjati da je otrovna, s obzirom na hemikalije koje su bile izložene požaru.

Naloženo je ovlašćenom operateru – Eko Maber iz Pančeva da izvrši crpljenje i skladištenje ovog otpada kao i obeležavanje kontejnera u kojima će biti skladišten tečni otpad, koji će takođe biti uzorkovan i poslat ovlašćenoj laboratoriji na analizu, a nakon toga slede dalje mere ukoliko se i dokaže da je otpad opasan u smislu transportovanja i daljeg zbrinjavanja te vrste otpada.

Da bi se sprečilo izlivanje otrovne tečnosti iz samog objekta, vlasnik je preduzeo koje su mu i naložene u smislu raspoređivanja džakova sa peskom kako ne bi došlo do razlivanja i daljeg zagađenja okolnog zemljišta“ izjabila je inspektorka za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo.

Related posts

Opšta bolnica: Od korone se leči 140 pacijenata

Nikola Toadjer

Zabrana otuđenja imovine Kneževića

Bojana Kecic

Majske nagrade za medicinske radnike kovid ambulante Doma zdravlja Opovo

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija