22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Asfaltiranje u Sefkerinu i radovi u lici Svetozara Miletića

Projekat asfaltiranja ulica u Sefkerinu polako se približava kraju. Većina projektom planiranih ulica je asfaltirana i u narednom periodu očekuju se finišerski radovi.

Kao što je to uradio na početku radova, predsednik opštine dr Zoran Tasić je zajedno sa rukovodiocem Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavkom Mančevim, pokrajinskim poslanikom Predragom Ginculjem i predsednicom Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristinom Krunić, obišao gradilište u Sefkerinu.

Predsednik opštine je razgovarao sa građanima Proleterske ulice, gde se trenutno izvode radovi, saslušao njihove impresije i sugestije.

Građani ulice u kojoj se ništa nije radilo 40 godina, izrazili su veliko zadovoljstvo jer konačno umesto blata imaju asfalt.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe činjenicu da je ovo asfaltiranje jedan od krucijalnih projekata za Sefkerin i da se mora ravnomerno ulagati u sva četiri opštinska mesta.

„Ovo je bilo jedno od predizbornih obećanja Srpske napredne stranke i ove lokalne vlasti. Jako mi je drago što imamo priliku da s ovim ljudima podelimo radost jer u Proleterskj ulici ništa nije investirano već 40 godina. Ovo je deo Sefkerina, možda i cele opštine koji je najviše zapušten i meni je drago što je lokalna vlast prepoznala potrebu ravnomernog razvoja svakog naseljenog mesta, svake ulice, tako da za nas ne postoje građani prvog ili drugog reda, svi su jednako važni i svi su jednako bitni, poručio je danas prilikom obilaska radova predsednik opštine.

Radnici firme Ras Inženjering danas asfaltiraju Proletersku ulicu, a sutra nastavljaju radove na delu ulice Radeta Ilkića, nakon čega slede radovi na uređenju bankina.

 

STARTOVALI RADOVI U ULICI SVETOZARA MARKOVIĆA

Prošle nedelje startovali su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Svetozara Markovića u Opovu. U pitanju je nastavak projekta zamena starih azbestnih cevi novim polietilenskim, koji se sprovodi nekoliko godina unazad.

Projekat se realizuje zajedničkim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Opovo. Projekat obuhvata rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Svetozara Markovića i Maksima Gorkog u dužini od 3 kilometara, a ukupna vrednost projekta je 18.350.853 dinara od čega resorni Sekretarijat sufinansira 70%, a lokalna samouprava 30%.

Radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavko Mančev i Milan Vidaković – direktor firme MV Invest iz Zrenjanina, koja je izvođač radova.

Kao što je to bilo i u prethodnim fazama, građani su i na ovoj lokaciji pozdravili radove na poboljšanju vodovodnog sistema.

Predsednik opštine je istakao značaj rekonstrukcije vodovodne mreže i ako to organizacioni i finansijski uslovi dozvole, možda se već ove godine krene i sa radovima u ulici Bratstva jedinstva.

„Moram da napomenem da je ovo samo nastavak projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u Opštini Opovo, konkretno, danas u ulici Svetozara Markovića u kojoj će biti zamenjeno oko 1600 metara vodovodnih cevi, a nakon toga nastavljamo drugu partiju u ulici Maksima Gorkog. Ove godine smo preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo već obezbedili nova sredstva za ulicu Bratstva jedinstva, tako da će to ukupno biti četiri do pet kilometara rekonstruisanih vodovodnih cevi. Značaj ovog projekta za građane naše opštine jeste kvalitetna voda i vodosnabdevanje i ono što je jako važno, neće biti restrikcija zbog pucanja cevi kao što je to bilo u ranijem periodu“, izjavio je Tasić.

Realizacija projekta se izvodi u dve partije, a rok za završetak radova je 70 radnih dana za svaku od ove dve partije.

Related posts

Topola bez vode

Mica Milakov

Održana 16. sednica SO Bela Crkva

Nikola Toadjer

Heklanje – spoj lepog i korisnog u doba korone

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija