26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Podvodni fotografi iz Bele Crkve najbolji na takmičenju

U organizaciji Saveza podvodnih aktivnosti Republike Srbije, Saveza podvodnih aktivnosti Vojvodine i kluba domaćina KPA „Bela Crkva“ na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi u subotu, 8. septembra održan je Kup Srbije i Prvenstvo Vojvodine u podvodnoj fotografiji. Ove godine na takmičenju je zabeležen najveći broj učesnika do sada, a žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje fotografije.

Na takmičenju su učestvovali klubovi iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Subotice, Sombora i Bele Crkve, koji su se takmičili u dve klase: DSLR i Kompakt aparati. Takmičari su imali 4 sata na raspolaganju da snime podvodne fotografije i da nakon izlaska iz vode kartice sa fotografijama (maksimalno 100 fotografija) predaju žiriju.

Od predatih fotografija svaki takmičar je imao obavezu da izabere i preda tri fotografije za žiriranje i to po kategorijama: Ambijent, Makro i Riba.

Takmičari KPA“Bela Crkva“ su i ove godine opravdali svoje umeće i zasluženo ekipno U KLASI KOMPAKT APARATI zauzeli prvo mesto ispred, takođe dobrih fotografa RK „Roniti se mora“ Bela Crkva i SDT „Svet ronjenja“ iz Pančeva.

Za najbolju fotografiju takmičenja proglašena je fotografija Marka Lazarevića iz KPA „Bela Crkva“. Marko Lazarević je najuspešniji belocrkvanski podvodni fotograf, koji je osvojio brojne pehare i medalje, a već pet godina nalazi se među najboljim podvodnim fotografima u Srbiji u kategoriji kompakt aparata. Na prvenstvu Vojvodine i KUP-u Srbije, Markova fotografija je već drugi put proglašena za najbolju u konkurenciji obe kategorije(DSLR i KOMPAKT).

„Uslovi su bili dobri što se tiče vremena, nije bila baš najbolja vidljivost u vodi, trudio sam se da iskoristim maksimalno sunčevu svetlost koja je bila u tom trenutku da bih uspeo da uhvatim dobar kadar. Imao sam sreće da naiđem na zmiju (ribaricu) koja je tog trenutka lovila hranu i bila raspoložena za fotkanje. Atmosfera je bila odlična, bilo je dosta takmičara, osim zvaničnog dela, družili smo se tokom celog dana.“– rekao je Marko Lazarević.

Učesnici takmičenja su svojim znanjem i tehnikom napravili odlične podvodne kadrove i još jednom prikazali bogat podvodni svet Gradskog jezera, a KPA „Bela Crkva“ pobrinuće se da fotografije stignu i do šire publike jer redovno organizuju izložbe najlepših podvodnih fotografija.

Related posts

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava

Nikoleta Dragaš

Gradski štab Pančeva: Zabranjena okupljanja više od pet lica

Jasmina Petkovic

Higijena posle vanrednog stanja

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija