17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

NIS: Tehnička škola „23.maj“ dobila savremenu ekološku laboratoriju

U prisustvu predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalne samouprave i uglednih zvanica iz oblasti obrazovanja, danas je u „Tehničkoj školi“ otvorena ekološka laboratorija, opremljena zahvaljujući kompaniji NIS.

U okviru projekta “Zajednici zajedno” NIS je obezbedio više od tri miliona dinara u ekološku laboratoriju sa najsavremenijom opremom za ispitivanje kvaliteta vode, vazduha i zemljišta Tehničke škole “23. maj “  kako bi učenici imali moderne uslove za kvalitetnu praktičnu nastavu. NIS je u ovoj školi inicirao i otvaranje obrazovnog profila – tehničar za preradu nafte i gasa.

“ Rafinerija NIS-a Pančevo se u poslednje vreme veoma intenzivno modernizuje i istakao bih da je 2012. puštan u rad projekat vredan preko 500 miliona. Svi naši projekti i moderni pogoni zahtevaju  i da imamo obučene mlade ljude koji će tu da rade, i imamo jako lepa iskustva sa tim mladim ljudima.”

Pored moderne laboratorije i iniciranja novog obrazovnog profila, kompanija NIS donirala je Tehničkoj školi milion dinara za opremanje  takozvane “pametne učionice” najsavremenijim nastavnim sredstvima.

“Deo projekta “Zajednici zajedno” podrazumeva i da učenici sedmog i osmog razreda u osnovnim školama, sa svojim nastavnicima, dođu u našu laboratoriju i da se već u tom uzrastu upoznaju sa lepotama. U okviru Memoranduma o saradnji i projekta  “Energija znanja” škola je od NIS-a dobila još milion dinara, i od toga smoopremili prvu interaktivnu učionicu u našoj školi sa novim nameštajem, pametnom tablom, tablet računarima, projektorom i svim što je potrebno da nastava u današnj evreme bude moderna. Ono na šta sam najviše ponosna je da smo u okviru projekta “Energija znanja” kreirali nov obrazovni profil – tehničar za preradu nafte i gasa. “

Zamenik gradonačelnika Pančeva, zahvalio je kompaniji NIS za podršku lokalnoj zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje i projekat “Zajednici zajedno” .

“Ovo je jedan klasični primer kako jedna investicija koja je i društveno odgovorna, dugoročno može da opravda ulaganja kompanije. Ulaganje u opremanje dve učionice uticaće na lakše obavljanje praktične nastave učenicima ove škole, što će i kompaniji NIS u narednim godina služiti za zapošljavanje.”

Projekti kompanije NIS i Tehničke škole realizovani su u saradnji sa lokalnom samoupravom, ali i resornim Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

“Ovaj obrazovni profil, odnosno smer tehničar za preradu nafte i gasa je jedan od takvih profila gde smo imali potrebu izraženu od Naftne industrije Srbije. Projekat je završen u rekordnom roku i danas otvaramo jednu od najsavremenijih laboratorija u vezi sa preradom nafte i gasa. Ponosni smo što će učenici moći da rade na najsavremenijoj opremi i da steknu znanja koja će im u budućnosti koristiti, kada se zaposle u NIS-u jer to je i cilj.”

Za 30 mesta novog obrazovnog profila u Tehničkoj školi “23. maj” konkurisalo 66  malih maturanata.

Related posts

U Gračanici održana Akademija posvećena martovskom pogromu

Katarina Popović

Ministar Vulin: Zahvaljujući Vučiću, država ima više novca da investira u bezbednost i sigurnost

Nikoleta Dragaš

Prema naređenju ministra Vulina,pokrenut disciplinski postupak protiv policijskih službenika iz Novog Pazara

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija