17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Na Gazivodama se najbolje vidi težina problema sa kojima se suočavamo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji obilaskom Zubinog Potoka, da bi zatim otišao do jezera Gazivode. Bez Gazivoda nema ostanka i opstanka ljudi u Ibarskom Kolašinu, Obiliću, poručio je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić došao je danas oko 3.15 sati na hidroelektranu Gazivode, gde su ga dočekali rukovodstvo i radnici hidroelektrane, te veliki broj građana.

Predsednik je prethodno, u obližnjem Centru za ekolohiju i razvoj sporta, na opasku novinara „ipak ste uspeli da dođete“, uzvratio rečima: „Nije valjda da ste sumnjali“. Rekao je da je napravljen „mali investicioni plan“, koji uključuje i uzgoj ribe i druge projekte. Do sada je, kaže, u taj sistem uloženo 130 plus 60 miliona, a predstoji ulaganje još 127.

Predsednik je na Gazivodama boravio pod jakim obezbeđenjem.

Srećan sam što sam ovde, divno se osećam, prva je izjava predsednika Aleksandra Vučića na početku posete Kosovu i Metohiji, u Zubinom Potoku, gde je obišao Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta.

„Ovo su objekti koji su izgrađeni novcem građana Srbije, oko 400.000 evra je uloženo, a koristiće ga mladi ovog kraja“, rekao je Vučić.

Predsednika su na ulazu u kompleks koji se nalazi na jezeru Gazivode dočekali građani, novinari i lokalni funkcioneri. Odmah po ulazu u kompleks, na pitanje novinara kako se oseća na KIM on je rekao da se oseća divno i da je veoma srećan sto su ova dva objekta podignuta novcem građana Srbije i dodao da će oba objekta koristiti mladi iz Zubinog potoka, hidrometeorološki zavod, kao i Crveni krst.

Vučić je prvo obišao prostorije centra Crvenog krsta, gde je prisustvovao prikazu pružanja prve pomoći. Predsednika Srbije su informisali o aktivnostima centra, naglasivši da je danas Međunarodni dan pružanja prve pomoći, i da se u Beogradu održava državno takmičenje na kojem ucestvuju četiri tima sa Kosova. Oni su inače bili do sada šest puta šampioni na tim takmičenjima. Predsednik se interesovao da li su mladići i devojke koji su izvodili vežbu sve dobro savladali i poželeo im uspešan dan. Interesovao se i iz kojih su mesta na Kosovu, a bilo ih je iz Gračanice i drugih.

Nakon toga obisao je Centar za edukaciju i razvoj sporta gde je u jednoj od prostorija na stolu bila postavljena šahovska tabla, a šah predsednik izuzetno voli. On je obišao i teretanu gde je pristvovao treningu kik boks kluba iz Kosovske Mitrovice.

Obišao je i sve spasilacke jedinice i kvadom se provozao oko objekata.

Nakon ovog obilaska, predsednik će se uputiti na branu Gazivode.

Sa Vučićem su u obilasku ova dva centra direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ministar zdravstva Zlatibor Lončar, te šef BIA Bratislav Gašić.

Za sutra se očekuje da će predsednik Srbije posetiti i pojedine delove centralnog Kosova, južno od Ibra, i na kraju će se obratiti građanima na velikom skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dođe do komrpomisnog rešenja u kojem bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na Kim.

Related posts

15 hiljada građana dočekalo Predsednika Aleksandra Vučića na otvaranju Koridora 10

Mica Milakov

Tiodorović: Od ponedeljka škole ostaju otvorene za mlađe osnovce

Mirjana Popović

Ova žena nam servira bošnjačku propagandu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija