27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Na Gazivodama se najbolje vidi težina problema sa kojima se suočavamo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji obilaskom Zubinog Potoka, da bi zatim otišao do jezera Gazivode. Bez Gazivoda nema ostanka i opstanka ljudi u Ibarskom Kolašinu, Obiliću, poručio je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić došao je danas oko 3.15 sati na hidroelektranu Gazivode, gde su ga dočekali rukovodstvo i radnici hidroelektrane, te veliki broj građana.

Predsednik je prethodno, u obližnjem Centru za ekolohiju i razvoj sporta, na opasku novinara „ipak ste uspeli da dođete“, uzvratio rečima: „Nije valjda da ste sumnjali“. Rekao je da je napravljen „mali investicioni plan“, koji uključuje i uzgoj ribe i druge projekte. Do sada je, kaže, u taj sistem uloženo 130 plus 60 miliona, a predstoji ulaganje još 127.

Predsednik je na Gazivodama boravio pod jakim obezbeđenjem.

Srećan sam što sam ovde, divno se osećam, prva je izjava predsednika Aleksandra Vučića na početku posete Kosovu i Metohiji, u Zubinom Potoku, gde je obišao Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta.

„Ovo su objekti koji su izgrađeni novcem građana Srbije, oko 400.000 evra je uloženo, a koristiće ga mladi ovog kraja“, rekao je Vučić.

Predsednika su na ulazu u kompleks koji se nalazi na jezeru Gazivode dočekali građani, novinari i lokalni funkcioneri. Odmah po ulazu u kompleks, na pitanje novinara kako se oseća na KIM on je rekao da se oseća divno i da je veoma srećan sto su ova dva objekta podignuta novcem građana Srbije i dodao da će oba objekta koristiti mladi iz Zubinog potoka, hidrometeorološki zavod, kao i Crveni krst.

Vučić je prvo obišao prostorije centra Crvenog krsta, gde je prisustvovao prikazu pružanja prve pomoći. Predsednika Srbije su informisali o aktivnostima centra, naglasivši da je danas Međunarodni dan pružanja prve pomoći, i da se u Beogradu održava državno takmičenje na kojem ucestvuju četiri tima sa Kosova. Oni su inače bili do sada šest puta šampioni na tim takmičenjima. Predsednik se interesovao da li su mladići i devojke koji su izvodili vežbu sve dobro savladali i poželeo im uspešan dan. Interesovao se i iz kojih su mesta na Kosovu, a bilo ih je iz Gračanice i drugih.

Nakon toga obisao je Centar za edukaciju i razvoj sporta gde je u jednoj od prostorija na stolu bila postavljena šahovska tabla, a šah predsednik izuzetno voli. On je obišao i teretanu gde je pristvovao treningu kik boks kluba iz Kosovske Mitrovice.

Obišao je i sve spasilacke jedinice i kvadom se provozao oko objekata.

Nakon ovog obilaska, predsednik će se uputiti na branu Gazivode.

Sa Vučićem su u obilasku ova dva centra direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ministar zdravstva Zlatibor Lončar, te šef BIA Bratislav Gašić.

Za sutra se očekuje da će predsednik Srbije posetiti i pojedine delove centralnog Kosova, južno od Ibra, i na kraju će se obratiti građanima na velikom skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dođe do komrpomisnog rešenja u kojem bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na Kim.

Related posts

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije: Prekinuti sa napadima na predsednika Vučića i njegovu porodicu

Mica Milakov

Zemljotres jačine 4,1 stepen kod grčkog ostrva Niziros

Nikola Toadjer

U aferama “Jovanjica” i “Belivuk” učestvovali predstavnici državnih struktura

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija