12. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Povratak ćirilice u digitalne medije

“Color Media Communications” bio je organizator pete regionalne konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima “Digital 2018”.

Prenos informacija koji je nekada podrazumevao dane, danas se meri sekundama – rezime je uloge digitalizacije u modernom društvu. Dvodnevnu konferenciju “Digital 2018”, na kojoj su eminentni stručnjaci u 9 panela i 13 studija slučaja diskutovali o trendovima u telekomunikacijama i medijima, otvorio je ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije, Vladan Vukosavljević.

Kako je istakao ministar kulture i informisanja, upotreba ćirilice u procesu digitalizacije predstavlja posebno značajan zadatak.

Ukazujući na značaj digitalizacije, ministar je izrazio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja IT sektora za kulturu.

Digitalizacija u kulturi je, organizaciono i vremenski, veoma zahtevan poduhvat.

Ministar je ukazao da za mlađe generacije, umesto konvencionalnih medija, primat imaju društvene mreže što je veoma izazovno za kreativnu industriju.

Na petoj regionalnoj konferenciji u organizaciji “Color Media Communications” govorili su i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, predstavnici privrede i diplomatskog kora.

Related posts

Predsednik izdao naredbu povodom posete Kosovu? KONAČNA ODLUKA večeras

Zorana Stekovic

Skrobara se uskoro priključuje na gradski vodovod

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić sutra sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija