18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Ekonomija Najvažnije Vesti

“Duboka prerada” za veću preradu sirove nafte

Olivije Vozar, direktor projekta “Duboka prerada” govorio je o tome koliko je projekat zahtevan. Kada je reč o dinamici radova  raspored je striktan i mora da se poštuje do kraja. Drugi izazov je taj što su ograničeni prostorom.

 

Izgradnja je pri kraju,procesi nabavke opreme takođe, dodao je Vazar. Sledećih nekoliko meseci oprema koja je neophodna biće ugrađena, zaključio je.

 

U poslednjih 10 godina Rafinerija nafte Pančevo intezivno se razvija, a jedan od najznačajnijih projekata koji su završili 2012. godine je pogon Hidrotrekinga vrednosti više od 500 miliona evra. Njime je omogućena proizvodnja goriva euro 5 kvaliteta.Te godine proces modernizacije se nastavlja i počinje se sa projektom “Duboka prerada”, rekao je Vladimir Gagić, .

 

Projekat je ne samo ekonomski isplativ nego se njime popravlja i ekološka slika cele države. Ovo se postiže prestankom proizvodnje mazuta.

 

Rafinerija nafte Pančevo prerađuje više od tri miliona sirove nafte godišnje, a sa početkom ovog pogona proizvodnja je povećana na četiri.

 

Related posts

Mihajlovićеva povodom Dana žеlеzničara: Vraćamo žеlеznicu na mеsto kojе joj pripada

Katarina Popović

Vučić danas na otvaranju Bulevara Vudroa Vilsona i ulice Nilolaja Kravcova

Zorana Stekovic

Pada broj zaraženih, preminule četiri osobe

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija