23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Strategija održivog razvoja data na uvid građanima opštine Kovačica

Projektni tim za izradu Strategije održivog razvoja opštine Kovačica za period od 2018-2025. godine dao je na javni uvid radnu verziju tog dokumenta, u očekivanju da će svoje ideje i predloge za konačno njeno uobličavanje dati zainteresovani građani i institucije.

U pismenoj formi ideje i predlozi mogu da se 13. septembra ove godine dostave Odeljenju za investicije i lokalni ekonomski razvoj elektronskom poštom:razvoj@kovacica.org ili putem pošte na adresu: 26 210 Kovačica, Ulica maršala Tita 50, uz napomenu za Odeljenje za investicije i lokalni ekonomski razvoj.

– Drago nam je da je i do sada u procesu izrade Stretegije održivog razvoja opštine Kovačica bio veliki odziv na radionicama koje smo organizovali, a koje su bile sektorski podeljene na više oblasti. Imali smo radionice sa predstavnicima institutucija u oblasti društvenog razvoja gde smo obuhvatili obrazovanje, socijalnu zaštitu i omladinu, zatim na temu infrastrukture, komunalne delatnosti i zaštite životne sredine, takođe iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja – kaže rukovodilac Odeljenja za investicije i lokalni ekonomski razvoj opštine Kovačica Daniel Magdu.

Nakod održanih radionica prikupljene su sve informacije o sadašnjem stanju, probleme i predviđeni su mogući prioriteti za rešavanje problema, pa je sačinjena radna verzija Stretegije održivog razvoja opštine Kovačica, u koju zainteresovani mogu ostvariti uvid na zvaničnom sajtu opštine, uz mogućnost da se dostave ideje, sugestije i predlozi za uobličavanje konačne verzije dokumenta.

Održaćemo završnu konferenciju na kojoj ćemo građanima i široj javnosti predstaviti završnu verziju dokumenta, pa će se ona zatim naći pred članovima Opštinskog veća i odbornicima Skupštine opštine Kovačica, a usvajanje se očekuje do kraja septembra – predočava Magdu.

Ciljevi Strategije održivog razvoja opštine Kovačica su usmereni na podsticanje investicija koje će obezbediti visok i dugoročan ekonomski rast lokalne zajednice.

Related posts

„Lepota različitosti“ festival koji spaja ljude i prepliće tradiciju

Nikola Toadjer

Komemoracija Zoranu Rotaru

Mica Milakov

Rekonstrukcija Velike scene vršačkog pozorišta pri kraju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija