19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Mihajlović: Srbija otvorena za investicije kompanija iz SAD

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovorala je danas sa sekretarom za trgovinu Sjedinjenih američkih država Vilburom Rosom.

Potpredsednica Mihajlović i sekretar Ros su se saglasili da Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture između Srbije i SAD koji će danas biti potpisan daje odličnu priliku da veće angažovanje američkih građevinskih, ali i svih drugih kompanija u našoj zemlji.
“Očekujem da dolazak još većeg broja američkih kompanija donese i poboljšanje ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji, dolazak novih tehnologija i znanja kako bismo povećali efikasnost naših investicija u infrastrukturu. To je za mene i najveći značaj ovog Memoranduma”, istakla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je upoznala sekretara Rosa sa najznačajinim infrastrukturnim projektima u drumskom i železničkom saobraćaju u Srbiji, kao i o novom investicionom ciklusu u infrastrukturu. Razgovali li su o regionalnom povezivanju Srbije i uticaju na političku stabilnost zapadnog Balkana.

Potpredsednica je istakla jako dobru saradnju koju Vlada Srbije ima sa kompanijama iz SAD.”Američke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 16.000 naših radnika, dok Američka privredna komora u kojoj je više od 200 kompanija zapošljava oko 100.000 naših građana. I zato je važno da u Srbiji imamo još američkih kompanija”, istakla je Mihajlovićeva.
Sekretar Ros je pozdravio ekonomske mere i rezultate koje je Srbija zabaležila u prethodnom periodu i istakao da je Srbija dobro mesto za investicije.

Related posts

Luka Petrović član predsedništva SNS-a: Dokle satanizacija porodice Vučić?

Jasmina Petkovic

Mihajlovićeva: Život i ekonomija ne smeju da stanu, i kad je teško mora da se radi

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić se obraća večeras u 20.00 sati

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija