12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Kvalitetnija rasveta za sefkerinske đake

Nova i kvalitetnija rasveta osvetljava hodnike, učionice i fiskulturnu salu sefkerinske škole, odnosno Izdvojenog odeljenja „Sveti Sava“.

Deo sufinansirajućih sredstava Osnovna škola „Dositej Obradović“ Opovo dobila je preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, koji je namenjen za realizaciju projekata štedljive rasvete, dok je drugi deo sufinansirala Opština Opovo. Tim povodom školu su obišli predsednik opštine Dr Zoran Tasić i direktorka Milica Cuca.

Direktorka škole Milica Cuca uputila je reči zahvalnosti pokrajinskom sekretarijatu i lokalnoj samoupravi na finansijskoj podršci i pored kvaliteta istakla ekonomičnost nove rasvete.

– Krajem 2017. godine Pokrajinski sekretarijat za energetiku nam je odobrio sredstva sa namenom da se postojeća rasveta zameni najmodernijom led rasvetom. Poznato je da je led rasveta ekonomična ali ono što je nama važno jeste činjuenica da se vidljivost povećala i da je ova vrsta rasvete najmanje štetna za učenike. Vrednost projekta je oko 2.750.000 dinara, a od toga Pokrajinski skretarijat je opredelio 1.700.000 dinara, a Opština Opovo 1.050.000 dinara, izjavila je direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ Milica Cuca.

Zadovoljstvo novom rasvetom istakla je i profesorka tehničkog Irena Jevtić Lelik, koja kaže da će na ovaj način i učenici i profesori imati značajno bolje uslove za rad.

– S obzirom da ja predajem tehniku i tehnologiju, mislim da će značiti i učenicima i meni, jer kada se rade tehnički crteži sada će to biti mnogo lakše i izvodljivije. Zaista smo imali problem sa osvetljenjem jer to veštačko svetlo pored prirodnog, nije davalo dovoljnu vidljivost da deca mogu biti dovoljno precizna i često je to bio uzrok grešaka. Verujem da će ovo novo osvetljenje doneti i veće uspehe samim učenicima, a i olakšati meni pregledanje radova – rekla je profesorka Irena Jevtić Lelik.

Radovi na ovom projektu završeni su krajem prošle školske godine tako da je nova rasveta dočekala učenike sefkerinske škole 1. septembra.

Related posts

Manje zakupnine za gradske poslovne prostore u Pančevu

Jasmina Petkovic

“Pao” odmah nakon razbojništva! PU Pančevo uhapsila razbojnika odmah posle pljačke…

Mica Milakov

Izložba trojice slikara u organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija