25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano Vesti

Komisije za borbu protiv narkomanije u svim južnobanatskim školama

Na predlog Vlade Republike Srbije doneta je odluka o formiranju komisije za borbu protiv narkomanije u školama. U Južnobanatskom okrugu već su formirane komisije koje će uskoro početi sa radom u svim školama.

Nažalost, narkomanija je zastupljena već od viših razreda osnovne škole preko srednjih škola. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančeva, više od 12 odsto dece u osnovnim školama probalo je neku vrstu narkotika. Droga je, nažalost, lako dostupna na mnogim mestima i prilično jeftina. Želeći da bolest zavisnosti suzbiju na najmanju moguću meru, planirano je da na teritoriji Srbije budu oformljene stručne komisije za borbu protiv narkomanije.

– Preporuka te komisije je da mi napravimo timove za svaki okrug na teritoriji cele zemlje. Timovi su takođe multisciplinarni i radili bi na edukaciji u osnovnim i srednjim školama, a edukacijom bi bili obuhvaćeni i nastavnici i roditelji, prvenstveno i deca. Timovi su sačinjeni od profesionalaca iz različitih oblasti, a to su zdravstveni radnici, pedijatri i psiholozi, socijalni radnici, predstavnic MUP-a, kao i predstavnici, sudstva i tužioci i predstavnici prosvete. Timovi imaju zadatak da u školama rade edukaciju nastavnika, roditelja i svakako učenika. Mi smo na teritoriji Južnobanatskog okruga oformili takav tim i imali su jednodnevnu edukaciju u Insatitutu “Batut” krajem avgusta – rekla je dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Posle završetka edukacija svih timova na teritoriji cele Srbije biće organizovane edukacije u svim školama.

Related posts

Brnabić: Srbija sada sve sama proizvodi, osim respiratora

Zorana Stekovic

Škola crtanja u Pančevu

Ivana Bogdanovski

Kupanje na zatvorenom bazenu od 11 do 17 sati

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija