24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Jedinstven repertoar na Pančevo film festivalu

 

Pančevo film festival peti po redu otvoren je u Dvorani Kulturnog centra. Na otvaranju je prikazan dokumentarni film „4 godine u 10 minuta“ Mladena Kovačevića.

Pančevo film festival 2018. godine peti je po redu koji se održava u našem gradu. U Dvorani Kulturnog centra prvo je prikazan kratkometražni film „Emigranti“, kao deo revijalnog programa festivala, dok je prvi takmičarski film prikazan na ovogodišnjem PAFF-u bio „4 godine u 10 minuta“ Mladena Kovačevića. Ognjen Glavonić, jedan od onivača Pančevo film festivala izjavio je da ovaj festival prikazuje upravo filmove, koji ne bi bili prikazani ni na jednom drugom festivalu i koje publika neće biti u prilici da vidi na nekom drugom mestu.

Glavonić je dodao i da se ovakvi filmovi ne pravi kako bi se ostvario profit, već kao iskreni izraz i samoh autora.

Na otvaranju 5. PAFF prisutnima se obratio član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar, koji je poželeo da ovaj festival traje i u godinama koje su ispred nas.

U danima trajanja festivala Pančevci i posetioci će moći da uživaju u projekcijama filmova kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu, koji će se prikazivati u Kulturnom centru i Dvorani Apolo Doma omladine. Ovogodišnji Pančevo film festival traje do 9. septembra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Važno odabrati pravu kremu za svoje lice

Zorana Stekovic

Paradajz jeftiniji, lubenice najtraženije

Nikoleta Dragaš

Vučić: Borimo se za budućnost naše Srbije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija