4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Jedinstven repertoar na Pančevo film festivalu

 

Pančevo film festival peti po redu otvoren je u Dvorani Kulturnog centra. Na otvaranju je prikazan dokumentarni film „4 godine u 10 minuta“ Mladena Kovačevića.

Pančevo film festival 2018. godine peti je po redu koji se održava u našem gradu. U Dvorani Kulturnog centra prvo je prikazan kratkometražni film „Emigranti“, kao deo revijalnog programa festivala, dok je prvi takmičarski film prikazan na ovogodišnjem PAFF-u bio „4 godine u 10 minuta“ Mladena Kovačevića. Ognjen Glavonić, jedan od onivača Pančevo film festivala izjavio je da ovaj festival prikazuje upravo filmove, koji ne bi bili prikazani ni na jednom drugom festivalu i koje publika neće biti u prilici da vidi na nekom drugom mestu.

Glavonić je dodao i da se ovakvi filmovi ne pravi kako bi se ostvario profit, već kao iskreni izraz i samoh autora.

Na otvaranju 5. PAFF prisutnima se obratio član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar, koji je poželeo da ovaj festival traje i u godinama koje su ispred nas.

U danima trajanja festivala Pančevci i posetioci će moći da uživaju u projekcijama filmova kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu, koji će se prikazivati u Kulturnom centru i Dvorani Apolo Doma omladine. Ovogodišnji Pančevo film festival traje do 9. septembra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Predsednik Vučić sa kineskim zvaničnikom: Naše dve zemlje su iskreno prijateljske

Zorana Stekovic

Košarkaši Srbije dobijaju selektora

Jasmina Petkovic

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA PREDSEDNIKA PRED SVETIM MOŠTIMA! Vučić: Kada kleknete pred Bogorodicom tada niste najniži, već najviši!

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija