27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Gajčani do republičke smotre folklora

Opšina Kovin imaće ove godine predstavnika na republičkom i pokrajinskom festivalu folklora!

Kud „Gaj“ je uspeo da se plasira među najbolje u svetu folklora kod nas: mlađi dečji ansambl nastupiće na državnoj smotri u kategoriji izvornog narodnog stvaralaštva.
„Ovo je izuzetan uspeh, s obzirom da u istoriji folklora u Gaju nije postignut plasman do republičkog nivoa. U Ratini kod Kraljeva će se 15. septembra održati Republička smotra, dok će Pokrajinska smotra biti u Vrbasu 23. septembra. Zajedno sa još dva ansambla i dve pevačke grupe, društvo će sa ponosom biti predstavnik ansambala iz Vojvodine na republičkom nivou, što nas još više obavezuje – da damo i prikažemo svoj maksimum, te opravdamo očekivanja selektora i svih koji nas podržavaju. Drago nam je što na ovaj način, kroz kulturu, kroz ljubav prema igri i pesmi, možemo da predstavimo opštinu i svoje selo. Isti su nam ciljevi i što se tiče Pokrajinskog finala“, sa uzbuđenjem i ponosom prenosi utiske Katarina Kosovac, umetnički rukovodilac KUD „Gaj“.
Mladim folklorašima čestitamo i želimo puno uspeha na predstojećim smotrama.

Related posts

USTAVNI SUD: Sudovi u Pančevu i Vršcu povredili pravo Grada Vršca na pravično suđenje

Zorana Stekovic

U Vršcu jedna osoba zaražena koronom, u Alibunaru tri pozitivne osobe?

Mica Milakov

Slabiji prinos pšenice, južnobanatski poljoprivrednici ipak zadovoljni

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija