21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Gajčani do republičke smotre folklora

Opšina Kovin imaće ove godine predstavnika na republičkom i pokrajinskom festivalu folklora!

Kud „Gaj“ je uspeo da se plasira među najbolje u svetu folklora kod nas: mlađi dečji ansambl nastupiće na državnoj smotri u kategoriji izvornog narodnog stvaralaštva.
„Ovo je izuzetan uspeh, s obzirom da u istoriji folklora u Gaju nije postignut plasman do republičkog nivoa. U Ratini kod Kraljeva će se 15. septembra održati Republička smotra, dok će Pokrajinska smotra biti u Vrbasu 23. septembra. Zajedno sa još dva ansambla i dve pevačke grupe, društvo će sa ponosom biti predstavnik ansambala iz Vojvodine na republičkom nivou, što nas još više obavezuje – da damo i prikažemo svoj maksimum, te opravdamo očekivanja selektora i svih koji nas podržavaju. Drago nam je što na ovaj način, kroz kulturu, kroz ljubav prema igri i pesmi, možemo da predstavimo opštinu i svoje selo. Isti su nam ciljevi i što se tiče Pokrajinskog finala“, sa uzbuđenjem i ponosom prenosi utiske Katarina Kosovac, umetnički rukovodilac KUD „Gaj“.
Mladim folklorašima čestitamo i želimo puno uspeha na predstojećim smotrama.

Related posts

Nastavlja se projekat rekonstrukcije vodosnabdevanja u Opovu

Nikoleta Dragaš

TRAGEDIJA : U Omoljici se udavilo dete u bazenu

Mica Milakov

Moto-skup od 3. do 5. avgusta na Dunavcu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija