8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Gajčani do republičke smotre folklora

Opšina Kovin imaće ove godine predstavnika na republičkom i pokrajinskom festivalu folklora!

Kud „Gaj“ je uspeo da se plasira među najbolje u svetu folklora kod nas: mlađi dečji ansambl nastupiće na državnoj smotri u kategoriji izvornog narodnog stvaralaštva.
„Ovo je izuzetan uspeh, s obzirom da u istoriji folklora u Gaju nije postignut plasman do republičkog nivoa. U Ratini kod Kraljeva će se 15. septembra održati Republička smotra, dok će Pokrajinska smotra biti u Vrbasu 23. septembra. Zajedno sa još dva ansambla i dve pevačke grupe, društvo će sa ponosom biti predstavnik ansambala iz Vojvodine na republičkom nivou, što nas još više obavezuje – da damo i prikažemo svoj maksimum, te opravdamo očekivanja selektora i svih koji nas podržavaju. Drago nam je što na ovaj način, kroz kulturu, kroz ljubav prema igri i pesmi, možemo da predstavimo opštinu i svoje selo. Isti su nam ciljevi i što se tiče Pokrajinskog finala“, sa uzbuđenjem i ponosom prenosi utiske Katarina Kosovac, umetnički rukovodilac KUD „Gaj“.
Mladim folklorašima čestitamo i želimo puno uspeha na predstojećim smotrama.

Related posts

Još 145 slučaja virusa Covid-19 u Južnobanatskom okrugu

Mirjana Popović

Deset osoba evakuisano iz Jasenova

Nikola Toadjer

U kovačičkoj Gimnaziji popunjena sva mesta

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija