29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Deset miliona za Ponjavicu i Železničku

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović uručio je predsednici Opštine Sanji Petrović ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije dva važna projekta iz oblasti vodosnabdevanja: „Rekonstrukcija kanalizacije u delu Ulice železnička u Kovinu“ i „Izgradnja dela vodovodne mreže u blokovima 74 i 94 u Kovinu“ (naselje preko Ponjavice, prim. aut).

Predstavnicima 20 lokalnih samouprava ugovori su uručeni u utorak, 4. septembra, na skupu u Neradinu kraj Iriga, gde su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i resorni pokrajinski sekretar Vuk Radojević, zajedno sa ostalim prisutnim čelnicima opština i delegacijama, obišli radove na opremanju i povezivanju bunara na izvorištu „Irig“.

Opština Kovin aplicirala je na Konkursu o dodeli sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekatau javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP vojvodine u 2018. godini koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Podsetimo, odluke o pristupanju realizaciji pomenutih projekata u Kovinu donelo je Opštinsko veće i tom prilikom za rekonstrukciju dela kanalizacije u Železničkoj odobreno je učešće opštinskih sredstava u iznosu 2.090.533,25 dinara (plus ukupan PDV u iznosu 643.241,00), dok Pokrajina sufinansira sa 1.125.671,75 dinara. Za izgradnju dela vodovodne mreže u blokovima 74 i 94 u Kovinu iz Pokrajine je dodeljeno 8.409.839,27 dinara, a opština učestvuje sa 6 miliona dinara (3,6 plus ukupan PDV 2,4 miliona).

Related posts

Oktobar u znaku Kovačice

Vanja Vićentić

Poljoprivrednici predviđaju uspešnu godinu

Jasmina Petkovic

Naivna umetnost iz Kovačice privlači turiste

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija