25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Deset miliona za Ponjavicu i Železničku

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović uručio je predsednici Opštine Sanji Petrović ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije dva važna projekta iz oblasti vodosnabdevanja: „Rekonstrukcija kanalizacije u delu Ulice železnička u Kovinu“ i „Izgradnja dela vodovodne mreže u blokovima 74 i 94 u Kovinu“ (naselje preko Ponjavice, prim. aut).

Predstavnicima 20 lokalnih samouprava ugovori su uručeni u utorak, 4. septembra, na skupu u Neradinu kraj Iriga, gde su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i resorni pokrajinski sekretar Vuk Radojević, zajedno sa ostalim prisutnim čelnicima opština i delegacijama, obišli radove na opremanju i povezivanju bunara na izvorištu „Irig“.

Opština Kovin aplicirala je na Konkursu o dodeli sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekatau javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP vojvodine u 2018. godini koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Podsetimo, odluke o pristupanju realizaciji pomenutih projekata u Kovinu donelo je Opštinsko veće i tom prilikom za rekonstrukciju dela kanalizacije u Železničkoj odobreno je učešće opštinskih sredstava u iznosu 2.090.533,25 dinara (plus ukupan PDV u iznosu 643.241,00), dok Pokrajina sufinansira sa 1.125.671,75 dinara. Za izgradnju dela vodovodne mreže u blokovima 74 i 94 u Kovinu iz Pokrajine je dodeljeno 8.409.839,27 dinara, a opština učestvuje sa 6 miliona dinara (3,6 plus ukupan PDV 2,4 miliona).

Related posts

Brojni Vrščani na Bazaru zdravlja

Nikoleta Dragaš

RUKOMETAŠI DINAMA BEZ MILOSTI – PAO PARTIZAN!

Mica Milakov

I danas bez naplate parkiranja

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija